Шест нови държави ще се присъединят към БРИКС. Това са

...
Шест нови държави ще се присъединят към БРИКС. Това са
Коментари Харесай

Шест нови държави се присъединяват към БРИКС

Шест нови страни ще се причислят към БРИКС . Това са Аржентина, Египет, Етиопия, Иран, Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства бяха поканени да станат част от групата, написа „ Политико “.

Тяхното участие ще влезе в действие на 1 януари 2024 година

Китайският президент изиска разширение на групата

Това беше декларирано от южноафриканския президент Кирил Рамафоса, който тази седмица беше хазаин на тридневна среща на върха на групата на разрастващите се пазари в Йоханесбург.

„ Оценяваме интереса на други страни към построяването на партньорство с БРИКС. Възложихме на нашите външни министри да продължат да създават модела на страните сътрудници на БРИКС и лист с евентуални такива и да рапортуват до идната среща на върха “, сподели Рамафоса.

23 страни публично са писали до членовете на БРИКС

Решението за разширение на организацията отразява неналичието на прогрес в задълбочаването на съществуващия съюз БРИКС, който макар че съставлява една трета от международния Брутният вътрешен продукт има разнообразни ползи.

Владимир Путин ще се включи в диалозите посредством видеовръзка, тъй като против него има издадена заповед за арест

Към този миг групата БРИКС включва страните Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка. По-рано беше обявено, че повече от 40 страни са показали интерес към присъединение към БРИКС, в това число 22 страни, които публично са поискали да се причислят.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР