Шест месеца след нападението над Дебора, съдебно-медицинска експертиза трябва да

...
Шест месеца след нападението над Дебора, съдебно-медицинска експертиза трябва да
Коментари Харесай

Още разкрития след новата експертиза на Дебора

Шест месеца след нападението над Дебора, съдебно-медицинска експертиза би трябвало да откри по какъв начин върви възобновяване ѝ. Това предлагат правосъдните медици от Пловдив, които изготвиха новото проучване на момичето, станало жертва на безчовечие, приключило с 400 шева, оповестява БТВ. 

В новата експертиза част от пострадванията на Дебора са избрани като междинна телесна щета. Съдебните медици са записали, че черепно-мозъчната контузия е довела до разстройство на здравето на момичето и е имало краткотрайна заплаха за живота ѝ.

Черепно-мозъчната контузия е довела до разстройство на здравето на Дебора, което е било краткотрайно рисково за живота, написа в документа.

Очаква се на следващия ден новата съдебно-медицинска експертиза да бъде предадена на страните по следствието.

Адвокатът на обвинения Георги Георгиев Петко Кънев обясни, че е схванал от медиите за резултатите от експертизата. Не е осведомен с документа.

Временно отхвърлен от служба е правосъдният доктор, поискана е оставката на наблюдаващия прокурор

" Колегите от петорната експертиза, допускам, че разполагат и са им предоставени точно всички събрани от проверяващите органи резултати от медицински проучвания. И в други случаи е имало сходно развиване на нещата - в началото да бъдат открити едни медико-биологични характерности на уврежданията, а в следствие да бъдат досъбрани данни и заключението на по-разширена експертиза, в тази ситуация както е комисионна, да даде други заключения ", разяснява доцент Александър Апостолов, който е ръководител на българското сдружение по правосъдна медицина.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР