Шест месеца лишаване от свобода условно с тригодишен изпитателен срок

...
Шест месеца лишаване от свобода условно с тригодишен изпитателен срок
Коментари Харесай

6 месеца условно за полицай, шофирал с близо 4 промила

Шест месеца отнемане от независимост условно с тригодишен изпитателен период получи Орлин Георгиев, шеф група в бранш "Криминална полиция " в Хасково. Освен това той е лишен от право да ръководи моторно транспортно средство за период от година и 9 месеца.

Орлин Георгиев бе хванат зад кормилото на Citroen-a си на 19 ноември предходната година, а дрегерът сподели 3.39 промила алкохол в кръвта. По-късно назначеното проучване е открило съществуване на 3.92 промила, напомнят сътрудниците от Haskovo.net.

Наказанието бе наложено от арбитър Пламен Георгиев, ръководител на Районния съд в Хасково. По-рано различен правосъден състав отхвърли да утвърди съглашение с прокуратурата, което също предвиждаше 6 месеца условно.

Съдията изясни в залата, че правосъдният развой е извършен като кратко произвеждане, при което подсъдимият признава виновността си и всички обстоятелства и условия в обвинителния акт. При такова произвеждане съдът е задължен да наложи наказване, по-ниско от планувания най-малко в закона. Предвид са взети и положителните характеристични данни на служителя на реда и чистото му правосъдно минало.

Присъдата може да бъде обжалвана в 15 дневен период пред Хасковския областен съд.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР