Шест двигателя за самолети МиГ-29 търси Министерството на отбраната. Обществената

...
Шест двигателя за самолети МиГ-29 търси Министерството на отбраната. Обществената
Коментари Харесай

Министерството на отбраната обяви обществена поръчка за шест двигатели за Миг-29

Шест мотора за самолети МиГ-29 търси Министерството на защитата. Обществената поръчка е била оповестена преди близо седмица. Тя е на стойност 26,4 милиона лв. с включен Данък добавена стойност. Крайният период за подаване на офертите е до края на април, съобщи БНР. 

2023 година трябваше да бъде последната, в която МиГ-29 да се употребяват за въздушната защита. Но министерството позволи удължаването на ресурса им. Към момента обаче няма изясненост кой би доставил така наречен заместващ изтребител до идването на новия Ф-16 през 2025 година.

Два мотора за МиГ-29 ще дойдат от Полша до края на януари. Това сподели при започване на януари служебният министър на защитата Димитър Стоянов в Народното събрание. Той добави, че през юни тогавашният министър на защитата Драгомир Заков е изпратил писма до Съединени американски щати, Италия, Испания, Франция, Швеция и Нидерландия. Страната ни е получила негативен отговор от Испания, Италия и Нидерландия, а от Съединени американски щати не са дали отговор, сподели още министърът тогава. Когато служебното държавно управление встъпва в служба, още веднъж са били изпратени писма до Съединени американски щати, Франция, Швеция и Израел. Създадена е работна група за оценка на постъпващата информация. Към момента няма постъпила съответна информация, изясни преди време Димитър Стоянов.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР