Шест души са задържани при специализирана полицейска операция на територията

...
Шест души са задържани при специализирана полицейска операция на територията
Коментари Харесай

Спецакция в община Ботевград: Закопчаха 6 души

Шест души са арестувани при профилирана полицейска интервенция на територията на община Ботевград. Това оповестиха от ОДМВР - София.

Полицейската интервенция е извършена на 12 юни сред 12.00 и 20.00 часа на територията на община Ботевград. Тя е ориентирана към противопоставяне на престъпността, запазване на публичния ред и обезпечаване на сигурността на придвижването и е с присъединяване на чиновници от престъпна, охранителна, икономическа и пътна полиция към ОДМВР - София, сътрудниците им от районното ръководство в града, чиновници на Дирекция „ Жандармерия “ и представители на Национална агенция за приходите и БАБХ.

В хода на полицейските дейности са тествани общо 248 души и 195 моторни транспортни средства. За установени разнообразни нарушавания са формирани общо 81 акта, от които 63 по Закона за придвижване по пътищата и 14 по Закона за българските персонални документи. Съставените фишове са 35. Издирено е едно лице, оповестено за общодържавно търсене. Задържани са шестима души. На осем жители са формирани предупредителни протоколи.

Около 14.25 часа в с. Литаково е открит и арестуван 33-годишен лидер на лек автомобил „ Фиат Пунто “, карал без съответното СУМПС в едногодишния период от наказването му по административен ред за същото действие. Срещу нарушителя е формирано бързо произвеждане.

В с. Скравена, стопански служители на реда от регионалната дирекция инспектирали магазин за хранителни артикули. В намиращо се в непосредствена непосредственост до обекта помещение са открити и конфискувани 220 къса цигари без акцизен бандерол. Регистрирана е кореспонденция по случая.

При взаимните инспекции, осъществени взаимно с представители на Национална агенция за приходите, по отношение на установени редица нарушавания по фискалната дисциплинираност /разлика в касовата наличност, липса на касова книга и др./ от данъчните инспектори са запечатани три обекта- два магазина за хранителни артикули и бистро в Ботевград.

Нередности са открити и при инспекция, осъществена взаимно с инспекторите от БАБХ. От заведение за бързо хранене в града е конфискувано месо без документи за генезис. Съставен е акт.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР