Шест дни, три нива от Националния дворец на културата, над

...
Шест дни, три нива от Националния дворец на културата, над
Коментари Харесай

Днес се откриват Пролетният базар на книгата и младежкият литературен фестивал

Шест дни, три равнища от Националния замък на културата, над 160 издателства, повече от 10 хиляди книги и голям брой съпътстващи събития и представяния ще са част от обичайния Пролетен базар на книгата, проведен от Асоциация " Българска книга ", който стартира през днешния ден и ще продължи до 2 юни в това число.

Част от него за втора поредна година ще бъде и Софийският книжовен фестивал за деца и младежи, който ще се концентрира върху събития за по-младата читателска публика.

Официалното разкриване и на двете е през днешния ден от 10.30 ч. в Мраморното предверие на НДК с присъединяване на Детска вокално-театрална групировка " Таласъмче " и изложбата " Любен Зидаров. Майсторът на детската илюстрация ".

В идващите дни фоайето ще бъде хазаин и на другите тематични събития. Като акценти уредниците показват представянето на програмата " Творческа Европа " за субсидиране на литературни преводи, на проучването на " Галъп интернешънъл " за това по какъв начин се осведоми младата уадитория, както и премиерата на биографията на Павел Поппандов на издателство " Милениум " или срещата с създателя на книгата " ПОСОКА ЮГ - Пътуване към Антарктида " Гергана Лаптева със специфичен посетител Мариано Мемело от Аржентина. Издателство " Омофор " показва книгата на Габриеле Куби " Глобалната полова гражданска война ", а Божана Апостолова ще показа новия си разказ " Завръщането на визона ".

В Мраморното предверие премиера ще има и новата книга на Димо Райков " Анхедония " от издателство " Хермес ", за която създателят идва особено от Париж. " Как да съдим за книгата по корицата " ще разискват илюстраторът Албена Лимони и графичният дизайнер Костадин Кокаланов дружно с Десислава Панчева от Hip-hip Atelier. На 30 май ще има и вечер на Здравка Евтимова.

Отделните щандове на издателствата също ще оферират срещи с някои от своите създатели и подписи. Богата стратегия има и в литературният клуб на НДК " Перото ".

Събитията в рамките Софийския книжовен фестивал за деца и младежи включват срещи с актрисата Петя Миладинова, с гръцкия публицист Макис Цитас, с Цвета Брестничка от Асоциация " Родители ", италианския създател Алесандро Гати, с норвежките писатели Бьорн Суртланд и Гюдрюн Скретинг, както и креативна работилница с Петя Кокудева и куклена режисура " Карлсон, който живее на покрива ".

Подробна информация за съпътстващите събития и участващите изложители можете да получите на уеб страницата на Асоциация " Българска книга ", както и тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР