Шест бригади от ОП Градини и паркове работят по списък,

...
Шест бригади от ОП Градини и паркове работят по списък,
Коментари Харесай

Изследват с томограф всички дървета в Пловдив, правят нова организация за санитарната сеч

Шест бригади от Оперативна програма „ Градини и паркове ” работят по лист, с цел да отстранят всички паднали дървета и клони след снежната стихия, която връхлетя Пловдив. Зам.-кметът по „ Екология ” Иван Стоянов съобщи, че към момента няма информация какъв брой е точният брой на падналите дървета и огромни клони.
Прочетете още
По думите му санитарната сеч в града има потребност от напълно нова организация, защото има заповеди за унищожаване на рискови дървета, които стоят с години.

„ Общинското дружество разполага с томограф, който може да изследва дърветата дали за здрави от вътрешната страна, въпреки извън да нямат забележими белези за болести или инсекти. Ще обучим личния състав да работи с техниката и се надявам след нова година да обследваме всички дървета и да се направи цялостна паспортизация ”, съобщи Иван Стоянов.

Той сподели още, че ще направи разбор на наличната техника на Оперативна програма „ Градини и паркове ” и ще се реши по какъв начин да бъде закупена нова техника, нужна за естественото действие на предприятието.

Необходимо е същи по този начин да се направи обезщетително залесяване, което да размени падналите или отрязани дървета. Той даде образец с бул. „ Санкт Петербург ”, където от над 70 чинара, близо 30 са паднали или повредени.

Също по този начин Стоянов чака от районните кметства да заявят какъв брой неизпълнени заповеди има за унищожаване на рискови дървета.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР