Шест банки в Еврозоната не отговарят на капиталовите изисквания на

...
Шест банки в Еврозоната не отговарят на капиталовите изисквания на
Коментари Харесай

Шест банки в Еврозоната не отговарят на капиталовите изисквания на ЕЦБ

Шест банки в Еврозоната не дават отговор на финансовите условия на Европейската централна банка, съобщи Ройтерс.

Банките са били поканени да подобрят финансовия си баланс, тъй като в противоположен случай ще да бъдат подложени на по-строг надзор.

Ежегодният обзор на ЕЦБ на банковия бранш в Еврозоната идва на фона на тежък интервал за кредиторите, които се оплакват от слаби облаги поради рекордно ниските лихви и множеството кавги с пране на пари.

Единния банков контролен орган към ЕЦБ остави непроменени наложителните си финансови условия, както и целесъобразните такива, на приблизително равнище от надлежно 2,1% и 1,5%.

Шест банки обаче не съумяха да покрият наложителния предел, като през предходната година сходен проблем имаше единствено един заемодател.

„ 6 от 109 банки, взели участие в прегледа, не отговорих на условията. От банките, които не са подхванали приемливи ограничения през последното тримесечие на 2019 година, е поискано да бъдат изпълнени коригиращи дейности в съответен период “, разясниха от ЕЦБ.

Председател на Надзорния съвет към централната банка Андреа Енрия съобщи, че като цяло е удовлетворен от резултатите, само че подчертава върху опасенията си по отношение на бизнес моделите на банките, вътрешното им ръководство и оперативните опасности, насочвайки вниманието към скорошните кавги с пране на пари в Латвия и Малта.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР