Шенген е най-големият успех след приемането ни в ЕС, защото

...
Шенген е най-големият успех след приемането ни в ЕС, защото
Коментари Харесай

С официална церемония отбелязаха приемането ни в Шенген по въздух и вода

" Шенген е най-големият триумф след приемането ни в Европейски Съюз, тъй като успяхме да се обединим и да върнем доверието на Европейски Съюз. Шенген е доверие, че България е тръгнала решително по европейския път ",заяви министър председателят в оставка Николай Денков по време на церемонията, с която публично беше маркирано приемането ни в единното пространство по въздух и вода.

" Шенген не е ограда, добави Денков. Ролята на държавното управление е основна, тъй като без измененията в законите и Конституцията това нямаше да се случи ", акцентира Денков. " Има съответни проекти, тъй че България да бъде призната и в сухопътния Шенген от 1 януари 2025 година Можем да влезем, в случай че сме обединени, другояче можем да пропуснем историческия прозорец, който може да не се отвори скоро ", сподели още Денков.

" Всички сме очевидци на миг, който е неповторим и исторически. Този ден е единствен, тъй като ни споделя, че България през днешния ден не е единствено наблюдаващ, а със своя опит ще оформя Шенгенското пространство ", съобщи вицепремиерът и външен министър в оставка Мария Габриел.

" Шенген е съдействие сред държави-членки и екипи. Шенген е едно от достиженията на този исторически план, добави Габриел.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР