Схемата на руския президент Владимир Путин за разплащания за доставен

...
Схемата на руския президент Владимир Путин за разплащания за доставен
Коментари Харесай

Кремъл предупреди Запада: схемата газ за рубли е прототип

Схемата на съветския президент Владимир Путин за разплащания за доставен съветски газ в рубли е модел, който Русия ще разшири и за други съществени експортни артикули откакто Западът подписа упадъка на американския $ като замрази съветски активи, съобщи представителят на Кремъл Дмитри Песков в предаване на " Канал едно " на съветската държавна телевизия. 

Руското стопанство е на прага на най-дълбоката си рецесия от разпадането на Съветския съюз през 1991-а откакто Съединени американски щати и съдружниците им постановиха тежки наказания на Москва поради нахлуването в Украйна. Досега главният стопански отговор на съветската страна е разпореждането на Путин от 23 март за преводи в рубли за износа на съветски газ и подписаният в края на месеца декрет на президента, влезнал в действие на 1 април. Все отново, схемата разрешава на купувачите да заплащат в плануваните в договорите им валути, които след това да се обменят в рубли от " Газпромбанк ".   

Песков е уверен, че тази мярка ще бъде приложена и за други групи от артикули, без да показва времева рамка. Той дефинира решението на Запада да замрази 300 милиарда $ от запасите на " Банк России " като " кражба ", ускоряваща редуцирането на зависимостта от щатския $ и еврото като световни аварийни валути.

Песков акцентира, че Кремъл желае нова система, която да размени финансовата архитектура на Бретън Удс, основана от западните сили през 1944-а. И счита, че въпреки сега това да е далечна вероятност, тя ще се случи. А западните наказания против Русия единствено " форсират ерозията на доверието към $ и еврото ".

Официални съветски представители неведнъж са заявявали, че опитът на Запада да изолира една от най-богатите на естествени запаси страна е ирационално деяние, което ще натовари потребителите с растящи разноски и ще потопи Европа и Америка в криза.  

Русия от дълго време поставя старания да понижи зависимостта си от зелените пари, макар че главният й експорт - на нефт, природен газ и метали - е остойностен в американски долари на международните пазари. В световен проект щатската валута продължава да е най-активно търгувана и с най-голяма тежест в международния търговски продан, следвана от еврото.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР