Схемата на проектокабинета Денков е абсурдна, смята лидерът на ГЕРББългария

...
Схемата на проектокабинета Денков е абсурдна, смята лидерът на ГЕРББългария
Коментари Харесай

Бойко Борисов: България е на прага на криза по гръцки сценарий

Схемата на проектокабинета Денков е неуместна, счита водачът на ГЕРБ
България е на прага на рецесия по гръцки сюжет поради див популизъм и сватбарско наддаване за бюджета. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов пред участниците в Националната младежка академия на партията, която се организира край  Варна. „ Приходите ни падат със 700 млн. лева, а разноските порастват с 2,1 милиарда лева Европейска комисия ни предложи фискална нерешителност и ни предизвести да не трупаме нов дълг, тъй като следват наказателни процедури. С под 1% растеж на брутния вътрешен артикул сме слаби, с цел да вършим като богатите страни. Всички фанансисти го споделят, само че никой не ги чува в борбата за 2-3 депутатски мандата. И аз предизвестявам, както преди 2 години предизвестих, че идват безпорядък и безвремие ”, сподели пред младежите Борисов.

Той уточни, че повече от 20 държавни управления не са натрупали толкоз дълг, колкото това на „ Продължаваме промяната ”. „ Разчитам на паметта на хората и на здравия им инстинкт за оценка. Следващото държавно управление, което за жалост отново ще е при нас, ще би трябвало прецизно да съблюдава правилото „ колкото печелиш, толкоз харчиш ”, безапелационен бе Борисов.

Според него вероятността за сформиране на държавно управление на малцинството с мандата на Политическа партия е оскъдна, а схемата на проектокабинета Денков е неуместна. " Асен Василев и Кирил Петков ще са министри. Как си представяте учен Денков да им подрежда? Слагат едно мюре, с цел да си го командват ”, отсече Борисов. По думите му номинираният за министър ръководител с първия мандат на ГЕРБ проф. Николай Габровски няма да взе участие в проектокабинет с трети мандат, защото не желае да взе участие в пазарлъци, каквито неизбежно ще има. Шанс за държавно управление с последния мандат има единствено при сключване на документ сред водачите на партиите с ясни и съответни стъпки, по които ще работи то, счита Борисов.

Пред младите деятели той показа, че единственият му конкурент сега е президентът Румен Радев, тъй като на политическото поле у нас „ няма различен сериозен състезател ”, само че ги предизвести да не се подвеждат по изказванията на Политическа партия, че двамата са се сближили. „ От години не съм се срещал и чувал с Радев, само че в случай че ме предложения, ще отида. Държавата е нещо по-сложно от страстите. Ако има среща, тя няма да е загадка ”, подсигурява Борисов.

Той предложи посланието на ГЕРБ за идните тази година локални избори да е „ Да не позволяваме и в градовете да става това, което става в страната ” и напомни, че през последните 2 години Варна, Стара Загора и доста други градове са били загърбени изцяло от централната власт, която е блокирала основни планове за развиването им.    
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР