Схема за фалшиви български и американски документи за самоличност, продавани

...
Схема за фалшиви български и американски документи за самоличност, продавани
Коментари Харесай

Разкриха схема за фалшиви български и американски документи

Схема за подправени български и американски документи за идентичност, продавани в интернет, разкриха прокуратурата и ГДБОП. С обвиняване и в ареста за 72 часа е медиаторът в схемата - мъж от Шумен, заяви БНР.
Обвинението е за сформиране и продажба на американски и български в интернет. Комуникацията към продажбата е ставала в тъмната мрежа, а разплащанията са били само във виртуална валута. Такава е открита и на обискираните адреси в Шумен, свързани със арестувания с букви Е. И.
 Разбит е огромен канал за хероин след акция на ГДБОП и ДЕА (СНИМКИ и ВИДЕО) Разбит е огромен канал за хероин след акция на ГДБОП и ДЕА (СНИМКИ и ВИДЕО)
ГДБОП и Специализираната прокуратура, с присъединяване на чиновници и на американската Агенция за битка с опиатите ДЕА, разрушиха междунаро...
Освен 1,17343 биткойна са конфискувани 13 000 лв., 18 карти за непосредствено изтегляне на виртуални валути, два мобилни телефона, два преносимия компютър, хард диск с голям брой фотоси на американски и български документи за идентичност.
" Тепърва следва да установим, тези документи на процедура дали са същински или не. На кои американски жители принадлежат? За какво тъкмо ще бъдат употребявани те? ", сподели какво се прави ръководителят на Софийската районна прокуратура Невена Зартова.
Според проверяващите а арестуваният е играел ролята на медиатора - лицето за контакт сред производителите, които се търсят, и купувачите на подправените документи. Установено е, че мъжът е продал над 230 документа за идентичност на територията на България:
„ Всичко се е осъществявало в интернет пространството, като са употребявали dark net за връзка сред контрагентите, незаконните. Към сегашния миг, имаме информация, че той е продал повече от 230 подправени документа за идентичност на територията на нашата страна. Контрагентите, които са купували подправените документи, не са единствено от България. Имаме информация, че има доста случаи, в които непознати жители са осъществявали връзка с него за да купуват документи за идентичност ", изясни шефът на ГДБОП Любомир Янев.
 ГДБОП задържа двама мъже, споделяли в интернет материали с употреба на деца ГДБОП задържа двама мъже, споделяли в интернет материали с употреба на деца
Специализираните полицейски интервенции за противопоставяне на онлайн полова употреба на деца са извършени през миналата седмица....
Все още се обяснява, само че нормалната цена била сред 1 500 и 2 000 лв. на парче.
" Борбата с киберпрестъпността е предизвикателство, с което се оправяме добре " написа във връзка акцията в Twitter основният прокурор Иван Гешев.
Разследването е почнало по сигнал, получен в Главната дирекция за битка с проведената престъпност, изясни шефът ѝ Любомир Янев. Разследването продължава като се събират доказателства и за хората, изработвали самите подправени документи, добави Янев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР