Shell България подкрепя решението на Министерски съвет за обявяването на

...
Shell България подкрепя решението на Министерски съвет за обявяването на
Коментари Харесай

Shell България се включва в Деня на пътната безопасност


Shell България поддържа решението на Министерски съвет за оповестяването на 29 юни за Ден на сигурността на придвижването по пътищата и ще се включи интензивно в отбелязването му. Инициативата цели да даде повече публичност на проблемите на пътя и да подтиква търсенето на ефикасни решения.

Безопасността е един от главните бизнес правила на Shell в световен мащаб. Цел нула при сигурността е значим знак за представянето на бизнеса на Shell. Постигането на устойчиви резултати е обвързвано най-много с построяването на интензивно отношение, настройка и държание на членовете на обществото. От 10 години насам Shell България годишно oрганизира конференция „ Пътна сигурност “ , която сплотява институциите, бизнеса, медиите и специалистите в обща полемика за проблемите на пътя. В рамките на събитието се показват положителни практики и ефикасни оферти по тематиката, които да ангажират бизнеса и съответните институции с съответни решения.

„ Shell има дълготраен ангажимент към пътната безопасноств световен проект. Мащабът на този проблем е извънредно сериозен в България и по тази причина за нас е значимо да споделяме интернационалния си опит и практики и да участваме в търсенето на устойчиви решения. Приветстваме всички начинания, които се борят с войната по пътищата, и по тази причина ще се включим интензивно в Деня на сигурността на придвижването по пътищата. Призоваваме и нашите клиенти да създадат същото”, разяснява Камелия Славейкова, изпълнителен шеф на Shell България .

За да напомни какъв брой е значимо шофирането с колан и съобразена скорост, Shell ще нарежда симулатори, които пресъздават чувството при катурване на кола и при преден удар , на търговски обект Shell Изток на бул. „ Цариградско шосе “ в посока изхода на София . Всеки, който желае да тества симулаторите, може да го направи на 29 юни (събота) от 09:00 до 13:00 ч. За да подтиква клиентите си да бъдат деликатни на пътя, компанията интензивно ще промотира Деня на сигурността на придвижването по пътищата посредством комерсиалните си обекти и в обществените си канали.

Shell е на българския пазар от 28 години, като е една от водещите компании в бизнеса с търговия с петролни артикули със своите над 100 обекта. През този интервал компанията вкара и утвърди високотехнологичните горива Shell V-Power, услугата euroShell Card за отсрочено заплащане и дейно администриране на автопарка на бизнес клиентите, както и програмата за преданост ClubSmart. Всеки месец в комерсиалните комплекси Shell в България се обслужват повече от 1 милион клиенти.

Компанията Shell разшири своето бизнес наличие в България и навлезе в дейностите по търсене и изследване на петрол и природен газ. С решение на Министерски съвет от 16 октомври 2015 година Shell Exploration and Production (LIX) BV получи позволение за търсене и изследване на петрол и природен газ в площта „ блок 1-14 Хан Кубрат “ (с предходно название „ блок 1-14 Силистар “), ситуирана в континенталния шелф и в изключителната икономическа зона на Република България в Черно море. Това бе последвано от сключване на контракт за търсене и изследване на 23 февруари 2016 година с Министерство на енергетиката. Договорът за изследване на блок „ Хан Кубрат “ е за петгодишен период, с право на две снадки от по две години. С решение на Министерски съвет от 21 април 2017г., последвано от сключване на в допълнение съглашение към контракта за търсене и изследване, правата и отговорностите по разрешението за търсене и изследване на петрол и природен газ бяха трансферирани на Shell International Exploration and Development Italia S.P.A, считано от 01.08.2017 година

От октомври 2017 година Shell разшири своя бизнес в България, като добави доставката на авиационно гориво към бизнес портфейла си в страната. Shell & MOH Aviation Fuels Bulgaria, която е 100% дъщерно сдружение на Shell & MOH Aviation, е снабдител на Летище София, което е най-голямото летище в България.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР