Шефовете на УЕФА продължават да търсят варианти за доиграване на

...
Шефовете на УЕФА продължават да търсят варианти за доиграване на
Коментари Харесай

УЕФА иска всички първенства да приключат най-късно през август

Шефовете на УЕФА не престават да търсят разновидности за доиграване на сезона в клубния футбол. От началото на март съвсем всички шампионати бяха спрени поради върлуващата пандемия от ковид. В момента на Стария континент тече единствено шампионатът на Беларус, от който се изиграха два кръга.

The Times твърди, че от УЕФА възнамеряват всички шампионати да завършат най-късно през август, а идващият сезон да се организира в сбит темп, тъй като през лятото на 2021 година би трябвало да се състои европейското състезание.  Шефът на УЕФА сложи краен период за завръщането на футбола
Специално основана работна група премисля плюсовете и минусите на другите разновидности. Специалистите от УЕФА са на мнение, че в случай че сезонът бъде завършен през август, финансовите загуби до известна степен ще бъдат лимитирани.

Президентът на УЕФА Александър Чеферин съобщи, че клубните шампионати би трябвало да се възобновят най-късно през юли. „ Целта е да подновим дуелите из шампионатите в средата на май. Може и през юни, а даже и в края на юни. Но в случай че не успеем до тогава, то сезонът евентуално ще бъде провален “, разяснява словенецът пред La Repubblica.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР