Шефовете на Ред Бул са подновили преговорите с Хонда за

...
Шефовете на Ред Бул са подновили преговорите с Хонда за
Коментари Харесай

Ред Бул: Преговаряхме с Ферари за мотори, не стана

Шефовете на Ред Бул са възобновили договарянията с Хонда за връщането на японския колос във Формула 1, може би в по-важна роля от тази, която имаше до момента – като снабдител на мотори. Това изясни съветникът на Ред Бул лекар Хелмут Марко, който за пръв път удостовери и една информация, съгласно което в отбора са пробвали да договорят задвижващи системи на Ферари.

„ Когато от Хонда оповестиха, че напущат Формула 1, ние нямахме кой знае какъв избор – съобщи лекар Марко пред австрийската тв ORF. – Тогава даже преговаряхме с Ферари за задвижващи системи. Но може да си визиите следното: в случай че ние получавахме мотори на Ферари, може би те нямаше да работят по този начин като елементите на заводските водачи на Скудерията. ”

Естествено, възможностите на Ред Бул да стане клиент на Ферари в никакъв случай не са били доста по-големи от нулата, само че лекар Марко не пропусна да спомене тази опция.
 В Германия: Хонда с оферта да купи Ред Бул В Германия: Хонда с оферта да купи Ред Бул
Ред Бул построява и развива лична стратегия и индустриални мощности за задвижващи системи за Формула 1 и отборът съумя да притегли доста експерти от Мерцедес.
 Хорнър с още детайлности за провалената договорка сред Ред Бул и Порше Хорнър с още детайлности за провалената договорка сред Ред Бул и Порше
Наскоро се провалиха договарянията с Порше за влизането на немската компания като съсобственик в отбора на Ред Бул и незабавно по-късно стана ясно, че от тима още веднъж договарят с Хонда, като е доста евентуално японците единствено да брандират моторите, които ще се вършат в Ред Бул Пауъртрейнс. Но също по този начин от тях се чака и софтуерна и финансова поддръжка.
 Ще стигне ли Порше до Формула 1? Ще стигне ли Порше до Формула 1?
Сега Ред Бул и Хонда имат контракт за техническа поддръжка на задвижващите системи, които употребява отборът до края на 2025 година като японците се явяват подизпълнител на тима от Милтън Кийнс.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР