Шефове на училища настояват училищните автобуси, с които децата пътуват,

...
Шефове на училища настояват училищните автобуси, с които децата пътуват,
Коментари Харесай

Искат училищните автобуси свободни от тол такса

Шефове на учебни заведения упорстват учебните рейсове, с които децата пътуват, да бъдат освободени от тол такса, оповестява Българска национална телевизия.

Те са на мнение, че може да се направи изключение, тъй като с тези транспортни средства се извършва обществена, а не комерсиална активност.

Малките учебни заведения с учебни рейсове са в най-неизгодна обстановка след въвеждането на тол системата. Причината е, че даже 1000 лв. за тях са сериозен годишен разход.

След въвеждането на тол системата всички учебни рейсове ще би трябвало да заплащат тол такса. Това тормози най-много шефовете в дребните обитаеми места, защото за тях разноските стават извънредно огромни.

Те считат, че казусът с учебните рейсове би трябвало да се реши от страна на страната на равнище виждане на неговата обществена функционалност и на това, че те транспортират учениците, с цел да може да им дадат достъп до обучение.

Държавата би трябвало да направи разлика сред комерсиалната активност на рейсовете и учебните рейсове, което е радикално друго, безапелационни са педагозите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР