Шефът на ВиК в Перник инж. Иван Витанов ще бъде

...
Шефът на ВиК в Перник инж. Иван Витанов ще бъде
Коментари Харесай

Уволняват шефа на ВиК в Перник

Шефът на ВиК в Перник инж. Иван Витанов ще бъде освободен от поста си. Това стана ясно след среща сред зам.-министъра на районното развиване Николай Нанков и кмета на града Станислав Владимиров. " Липсата на разговор на управление на ВиК е една от главните аргументи за рецесията ", счита Нанков. Според него при предходния програмен интервал общината е пропуснала опцията да кандидатства за европейско финансиране за замяна на остарялата водопреносна мрежа.

По-рано денем десетки перничани се събраха пред постройката на " ВиК " и пробваха да нахлуят в нея. Те издигнаха претенции за оставката на шефа на водното сдружение Иван Витанов, а също и за търсене на отговорност на виновниците за водната рецесия в Перник. Витанов одобри двама представители на протестиращите, само че отхвърли да допусне публицисти. След диалога стана ясно, че той не вижда причина да си подаде оставката. Директорът обаче показал като провинен за рецесията някогашната кметица Вяра Церовска. На срещата се схванало, че язовир " Долна Диканя " не може да бъде употребен за питейни потребности, тъй като в пробите от него е изолирана салмонела.

Перничани обявиха, че недоволството им не е против водния режим, а против хората, позволили да се стигне до него. Някои от тях показаха подозрение, че язовирът е бил съзнателно източен. Освен Витанов те упрекват за казуса Вяра Церовска, някогашния министър Лиляна Павлова и регионалния шеф на Перник Ирена Соколова.

От понеделник перничани са на воден режим и имат вода 10 часа в денонощието. Той ще продължи минимум четири месеца.

Ситуацията с водоснабдяването в Свищов остава притеснителна и сериозна поради проблематичен тръбопровод, призна кметът на града Генчо Генчев. Никой не знаел по кое време може да се стигне до повреда, само че в търсене на решение до момента е имало няколко срещи с представители на екоминистерството. " Всички знаем за този проблем, чакаме институции да се сезират и отговорните лица да си понесат отговорността за осъществяването на некачествения тръбопровод. Държавата и общината изразходиха близо 4,5 млн. лв. за подмяната на магистралния тръбопровод, който от въвеждане в употреба не работи ", изясни той.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР