Шефът на Вагнер“ Евгений Пригожин е бил затворен в хотелска

...
Шефът на Вагнер“ Евгений Пригожин е бил затворен в хотелска
Коментари Харесай

Държат Пригожин в стая без прозорци в Минск?

Шефът на „ Вагнер “ Евгений Пригожин е бил затворен в хотелска стая без прозорци в Минск, с цел да избегне да бъде погубен, заяви началник на американското разузнаване.

Пригожин дойде в Беларус през вчерашния ден, с цел да стартира живота си в заточение след договорка, която постави завършек на краткотрайния му протест против съветските военни, сподели беларуската държавна осведомителна организация Белта.

Запитан за затрудненото състояние на Пригожин, ръководителят на комисията по разузнаването на Сената на Съединени американски щати Марк Уокър сподели, че е получил информация, че

шефът на „ Вагнер “ взима всички ограничения, с цел да избегне неприятния край

„ Има редица съветски юридически лица, които се сблъскаха с Путин през последната година и половина, които мистериозно паднаха от прозорците на петия, шестия или седмия етаж “, напомни Уокър.

Това идва откакто нови данни от Flightradar наподобява демонстрират, че самолетът на Пригожин е напуснал  беларуската столица късно нощес и се е отправил към Москва, предизвиквайки спекулации, че шефът на „ Вагнер “ в този момент се е насочил към персонални диалози с Владимир Путин.

Бизнес самолетът Embraer Legacy 600 с номер на опашката RA-02795, за който се счита, че принадлежи на Пригожин, излетя от авиобаза покрай Минск, а по-късно кацна в Москва.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР