Шефът на Централното разузнавателно управление на САЩ /ЦРУ/ Уилям Бърнс

...
Шефът на Централното разузнавателно управление на САЩ /ЦРУ/ Уилям Бърнс
Коментари Харесай

Шефът на ЦРУ пристигна за тайната среща в Анкара

Шефът на Централното разследващо ръководство на Съединени американски щати /ЦРУ/ Уилям Бърнс е дошъл в Анкара за обявената по-рано през днешния ден от съветското издание " Комерсант " загадка преговорна среща. Информацията беше оповестена по едно и също време " Ройтер ", CNN и " Ню Йорк Таймс ", като и трите медии се базират на източни от Белия дом.

Както ви информирахме по-рано през днешния ден в Анкара първо дойде ръководителят на съветското външно разузнаване Сергей Наришкин. Бърнс е кацнал часове по-късно.

„ Директорът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс е в Анкара, с цел да беседва със своя сътрудник от съветското разузнаване, с цел да съобщи известие за следствията от всяко потребление на нуклеарни оръжия от Русия “, декларира цитираният чиновник на Белия дом. " Той /б.р. Бърнс/ не води никакви договаряния. Той не разисква споразумяване на войната в Украйна ", споделя служителят, поискал анонимност и прибавя, че Бърнс също ще повдигне въпроса за случаите на арестувани американци в Русия. Става въпрос за наказаната американска баскетболистка и американски боен, упрекнат в шпионаж.

Според специалисти сходни срещи са нормален прийом при интернационалните рецесии, когато първоначално въпросите се уточнявата от представители на разузнаването и други спецслужби, преди да се намесят политиците. Срещата в Анкара не е била обществено оповестявана до момента. Източникът на „ Комерсиант “ също отхвърля да даде детайлности за диалозите. Прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков отговори прекомерно уклончиво1 както за срещата, по този начин и за предмета на диалозите на двамата разследващи шефове в Анкара.

За финален път съветската и американската делегации се срещнаха в Женева на 10 януари тази година за договаряния за гаранции за сигурност. Липсата на на практика резултати от януарския преговорен развой постоянно се преглежда като дипломатическа причина за експлоадиране на военни дейности в Украйна.

Връзките сред Вашингтон и Москва се утежниха до най-ниското си равнище от десетилетия, откогато Русия стартира нашествието си в Украйна през февруари. Заплахите на съветския президент Владимир Путин за потребление на нуклеарни оръжия във войната в Украйна подхраниха опасенията за ескалация.

Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР