Шефът на Spotify отрича твърдението, че трикът с 30-секундно повторение на възпроизвеждане може да ви направи богати

...
Вестникът съобщи, че анализаторите в американската банка са изчислили, че
Коментари Харесай

Вестникът съобщи, че анализаторите в американската банка са изчислили, че ако някой качи своя собствена 30-секундна песен в Spotify, след това програмира телефона си да слуша при повторение, 24 часа в денонощието, те ще получат тази сума под формата на авторски права.

Но шефът на Spotify Даниел Ек каза, че това не е вярно.

В отговор на публикация в X ( известен преди като Twitter), цитирайки твърдението на Джулиан Климочко, главен изпълнителен директор на Accelerate Financial Technologies, ръководителят на Spotify написа: „Ако това беше вярно, моят собствен плейлист щеше да бъде просто „30-секундният Jam на Daniel“ при повторение!

„Но сериозно, нашата система за възнаграждения не работи точно така.“

Според уебсайта си Spotify плаща два вида възнаграждения: за запис и за публикуване.

„Противно според това, което може би сте чули, Spotify не плаща възнаграждения на артисти според ставка за възпроизвеждане или поток“, се казва в него.

„Плащанията за възнаграждения, които артистите получават, може да варират в зависимост от разликите в начина, по който музиката им се предава поточно или споразуменията, които имат с лейбъли или дистрибутори.

„В много случаи плащанията на авторски права се извършват веднъж месечно, но точно кога и колко плащат на изпълнителите зависи от техните споразумения с техния звукозаписен лейбъл или дистрибутор."

Прочетете повече от Sky News:
По-големи награди за артисти при новия модел на стрийминг
Далечна екзопланета „може да има признаци на живот"
Google обвинен в манипулиране пазар в забележителен случай

В статията си FT съобщава, че ръководителите на JP Morgan изчисляват, че около 10% от всички музикални потоци са фалшиви - произлизащи от ферми за стрийминг, където голям брой устройства изпълняват приложения като Spotify при повторение .

„Изкуственият стрийминг е дългогодишен проблем в цялата индустрия, който Spotify работи за премахване в нашата услуга“, каза Spotify пред FT по-рано тази година.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР