Шефът на Софийската опера акад. Пламен Карталов уточни току що

...
Шефът на Софийската опера акад. Пламен Карталов уточни току що
Коментари Харесай

Акад. Карталов сензационно: Двамата служители на Операта не са поругали Паметника на мира в Хирошима. Случаят е раздухан от нашата Татковина

Шефът на Софийската опера акад. Пламен Карталов посочи одеве по „ Тази заран ” по БТВ, че двамата им чиновници не са поругали Паметника на Мира в Хирошима, а стена на градежа пред мемориала.

Както е известно, двама българи написаха Локо Сф на стена и бяха разпитвани от японската полиция.

„ Надписът с графити е на стенана на градеж пред паметника, а не на самия мемориал. Надписът е на парково пространство, надалеч от меморила, тъй че не може да става въпрос за проругаване на мемориал. Японската телевизия не искаше да се раздухва въобще сканадала. Той се възпроизведе от нашата Татковина в България ”, съобщи акад. Карталов.

Той посочи, че двамата мъже сами са си признали и са разпитани от полиицята, само че не са били задържани. От полицията изразили удивление, че за първи път виждат чужденци да си признават вандалски акт.

„ Двамата чиновници са уволнени от операта и ще бъдат санкционирани с по 1000 $. Тяхната постъпка, обаче е вандализъм, а не злокобно поругаване на мемориал, както я раздухаха нашите медии. Двамата се разкайват, само че алкохолът не прости ”, добави Карталов.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР