Шефът на съдийската комисия Виктор Кашай коментира вчерашната изява на

...
Шефът на съдийската комисия Виктор Кашай коментира вчерашната изява на
Коментари Харесай

Виктор Касай: Не е коректно клубовете да правят клипове

Шефът на съдийската комисия Виктор Кашай разяснява вчерашната изява на наставника на ЦСКА Стойчо Младенов.
Наставникът на " алените " извади видео клип със съдийски отсъждания от мачове на „ алените “.

Унгарецът приказва и за Георги Кабаков, който дефинира като най-хубавия български рефер.

„ Какво мисля за думите на Стойчо Младенов, че има разпореждане към съдиите да демонстрират картони на футболистите му? Клубовете би трябвало да гледат своите работи. Няма такова разпореждане, съдиите би трябвало да следват разпоредбите и нищо друго. Смятам, че не е правилно клубовете да вършат такива клипове. Говорим за професионални клубове, във всеки от които работят професионални видео анализатори. Всеки един подобен може да инсталира елементарно даден клип, който да демонстрира нещата такива, каквито клубът желае. Клубовете не трябва да се занимават с такива неща, както ние не се месим в работата им. Бих споделил, че съм треньор на съдиите – аз би трябвало да ги пазя и да им оказа помощ в израстването “, съобщи Кашай в обстойно изявление пред Sportal TV.

„ Дали знам за Божията ръка и Богдан Дочев? Да, знам. За жал той е прочут най-много с този епизод от неговата кариера. За да стигне до такова равнище обаче той е посочил качества и e имал отлични мачове зад тила си. През годините съм се запознавал и с други положителни български арбитри – Атанас Узунов, Генов “, показа някогашният маджарски рефер, който призна, че в началото е бил скептично надъхан по отношение на потреблението на VAR във футбола, само че по-късно е трансформирал мнението си.

„ VAR дава опция да се понижат грешките във футбола, което е отлично. Да, не е добре това закъснение, тази продължителна инспекция на обстановките, само че нещата ще се усъвършенстват. В България системата работи от този сезон и е обикновено да не е на равнището на топ шампионатите и Шампионската лига. В Испания и Германия има VAR от няколко сезона и, както споделих, нещата са на друго равнище по отношение на българския шампионат. Работата със системата ще става по-бързо, просто би трябвало малко самообладание. В Унгария беше същото “, добави Кашай.

„ Георги Кабаков има късмет да отиде на Мондиал 2022 в Катар, като финалният семинар на ФИФА ще се организира през юли. Ще бъдат селектирани 32 екипа, колкото е броят и на финалистите на шампионата. Ако Кабаков не отиде, това няма да е крах. Самото му наличие тук е триумф. Аз самият съм стигал до три финални семинара, като единствено в единия случай отидох на международно състезание (2010). Смятам, че даже в този момент да не успее, Кабаков ще има опция да го направи на идващото европейско или на идващото международно. Той натрупа сериозен опит в евротурнирите и на Олимпийските игри “, сподели още ръководителят на Семеен кодекс, който управлява финала в Шампионската лига сред Барселона и Манчестър Юнайтед през 2011 година

„ Нямам съвсем никакво свободно време, почтено казано. Работа, работа, кръг след кръг – споделих ви, че съм треньор на съдиите. Както един треньор на клуб работи непрекъснато всеки ден – води тренировки, прави анализи, разбори и така нататък, по този начин и аз се занимавам непрекъснато с моята работа. Иначе България ми харесва, страната е близка до Унгария. Получих мартеница за Баба Марта, това беше нещо ново за мен “, продължи Виктор Кашай.

„ Дали съм приказвал с някой футболен президент в България? Не, няма защо. Така е било и когато бях футболен арбитър. Гледам моята си работа, това е. Моята работа, както и тази на моя сътрудник Георги Ринг, е със съдиите “, показа още унгарецът.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР