Шефът на Регионалната дирекция „Охрана“ – София Александър Манчев е

...
Шефът на Регионалната дирекция „Охрана“ – София Александър Манчев е
Коментари Харесай

Шеф в съдебна охрана плаща 2000 лв. глоба за отказ да заведе затворник до гробищата

Шефът на Регионалната дирекция „ Охрана “ – София Александър Манчев е дефинитивно санкциониран с 2000 лв., тъй като отхвърли да извърши правосъдно разпореждане да провежда ескорт на арестуван до гробищата, с цел да погребе майка си, заяви lex.bg.

Столичният административен съд отхвърли жалбата против определението на арбитър Мирослава Тодорова от Софийския градски съд (СГС), с което тя наложи оптималната санкция на Манчев.

През предходната година български жител беше арестуван, защото против него имаше произвеждане за осъществяване на присъда в Албания, където е бил наказан за кражба. Делото в Софийски градски съд е прегледано от арбитър Мирослава Тодорова, която е почела молба от арестувания да му бъде позволено да участва на погребението на майка си на 5 декември 2020 година

Съдия Тодорова позволява арестуваният да бъде конвоиран от пандиза до Централните софийски гробища. Тя припомня категорично решението на съда в Страсбург по делото „ Вецев “, с което България беше наказана да заплати на пандизчия 1500 евро, тъй като не е бил пуснат на погребението на брат си заради липса на правила за това.

Шефът на пандиза Десислав Трайков дава отговор на съда, че пандизът не е способен да конвоира арестувания до гробищата, а единствено до болница.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР