Шефът на програмата за извънредни здравни ситуации на СЗО доктор

...
Шефът на програмата за извънредни здравни ситуации на СЗО доктор
Коментари Харесай

Препоръките на СЗО за ограниченията и маските - постепенно и с проучване

Шефът на програмата за изключителни здравни обстановки на СЗО лекар Майкъл Райън съобщи, че страните, които желаят да анулират ограничаващите си ограничения за ковид, би трябвало да го вършат последователно, предадe Associated Press
" Карантината в доста обстановки е потвърдила успеваемостта си за попречване на разпространяването на ковид
Тази карантина обаче води и до съществени стопански усложнения ", означи той, само че акцентира, че " евентуално ще е неприятна концепция да се анулират всички ограничаващи ограничения по едно и също време ".
Кризата COVID-19 в Европа продължава, СЗО заприказва за последователно отпадане на рестриктивните мерки
Тези ограничавания съгласно Райън би трябвало да анулират малко по малко паралелно с разбор на данните и подсилване на здравните системи за отбягване на появяването на нови случаи.
Трябва да има подготвени системи за засичане на случаи, следене на контакти, карантиниране на вероятни инфектирани и всеобщо тестване, посочи специалистът от СЗО.
Световната здравна организация предизвести още, че единствено носенето на маски няма да е задоволително, с цел да бъде победена пандемията.
Маските сами по себе си не могат да спрат пандемията COVID-19 ", акцентира генералният шеф на СЗО Тедрос Гебрейесус по време на конференция.
" Ако се носят маски, те би трябвало да се употребяват безвредно и вярно. СЗО има инструкции по какъв начин да слагате, сваляте и изхвърляте маски.
Ясно е, че в тази област има лимитирани проучвания. Ние насърчаваме страните, които обмислят да вкарат маски за популацията, да проучат тяхната успеваемост ", акцентира Гебрейесус.
Можете да следите случаите на ковид в България и по света в нашия блог.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР