Шефът на ПГ на Продължаваме промяната Андрей Гюров взриви пленарната

...
Шефът на ПГ на Продължаваме промяната Андрей Гюров взриви пленарната
Коментари Харесай

СКАНДАЛ: Промяната предложи отлагане на декларацията за подкрепа на Украйна

Шефът на ПГ на " Продължаваме промяната " Андрей Гюров взриви пленарната зала с искане на следващия ден, а не през днешния ден, да бъде разисквана декларацията на законодателния орган, с която да осъди съветската инвазия против Украйна и да изслуша шефовете на службите и Министерския съвет. По думите му, извънредно значимо било през днешния ден да се одобри на второ четене на бюджета.

От Движение за права и свободи и ГЕРБ обаче остро скочиха против сходен акт. " Да оставяме на следващия ден българският парламент без позиция е безумно. Народно събрание е мястото, където институциите би трябвало да консолидират позицията си. Не ни би трябвало позиция единствено на президента или на премиера. Трябва ни позиция на Народно събрание. Тук е показан целият български народ, тук е институционалността на България. Цяла Европа ни гледа, знаете ли какви са мненията в мрежата?! ", попита зам.-лидерът на Движението Йордан Цонев. Той заявява, че Движение за права и свободи е готово да стои в залата и цяла нощ за приемането на бюджета.

" Не можем да чакаме никой да се върне от Брюксел. Ще създадем това с другите представители на кабинета, щом Кирил Петков би трябвало да взе участие в срещите в Брюксел ", съобщи Цонев.

И добави - " Не става въпрос да съберем суперактуална информация от службите, а да покажем позиция на българската държавност в българския парламент ", а позицията му бе посрещната с овации.

А от ГЕРБ се съгласиха, че страната без бюджет няма да бъде оставена.

В последна сметка по предложение на водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ гледането на бюджета се прекъсва и и стартира спор по позицията за Украйна. 232 депутати гласоподаваха, от които - 117 " за ", " срещу " - 48 и се въздържаха 66 депутати.

ТЕМА преди 5 минути 218 преди 5 минути 78 преди 6 минути 64
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР