Шефът на MotoGP отдела на Honda Алберто Пуиг заяви, че

...
Шефът на MotoGP отдела на Honda Алберто Пуиг заяви, че
Коментари Харесай

В Honda не са сигурни колко ще отнеме адаптацията на Лоренсо

Шефът на MotoGP отдела на Honda Алберто Пуиг съобщи, че няма по какъв начин да знае какъв брой време ще отнеме на Хорхе Лоренсо да се приспособява към новия си тим от идващия сезон. Испанецът си потегля от Ducati след два сезона и се причислява към сънародника си Марк Маркес в Honda. След девет сезона с Yamaha, Лоренсо изпитваше доста усложнения в италианския отбор и означи първата си година в MotoGP без нито една победа.

" Лоренсо има три трофеи от кралския клас, имаме вяра, че има капацитета да реализира чудесни резултати и с нашия мотор. Очакваме, че той ще постави всички старания, с цел да бъде на върха и да побеждава, както и преди. Но, несъмнено, в никакъв случай не знаеш по какъв начин един водач ще се приспособява. Понякога е елементарно, от време на време – не толкоз. Отне му много време да разбере Ducati. Когато обаче го направи, завоюва две следващи победи ", установи Пуиг.

" Очакваме той да бъде бърз. Колко бърз, не знаем. Не знаем и по кое време ще стане бърз. Вярваме в капацитета му и в неговата спортна кариера. Той не идва в Honda просто с цел да има къде да кара ", добави Пуиг.

Лоренсо ще размени Дани Педроса, който поставя завършек на кариерата си. Според мениджъра на отбора фактът, че двамата са с идентичен жанр на каране ще улесни процеса на приобщаване.
Repsol Honda Team heads to Brno with Marc Marquez reaching the 100 MotoGP race milestone https://t.co/k2m1ZnSTRv pic.twitter.com/PFiIqVn0kL
— Repsol Honda Team (@HRC_MotoGP) July 31, 2018 Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР