Шефът на Мерцедес във Формула 1 Тото Волф за пореден

...
Шефът на Мерцедес във Формула 1 Тото Волф за пореден
Коментари Харесай

Босът на Мерцедес за ореола: Само ми дайте моторна резачка…

Шефът на Мерцедес във Формула 1 Тото Волф за следващ път показва очебийно отрицателното си отношение към новия предпазен детайл на кокпита, така наречен „ ореол”. Австриецът съобщи, че в случай че някой му даде моторна резачка, на драго сърце ще в профил детайла, който към този момент е наложителен за всички болиди.

Мерцедес показа новия болид

Въвеждането на ореола е най-значимата и спорна смяна в правилниците за 2018 година. Още в своя тестови интервал, детайлът поляризира мненията, като в Мерцедес в никакъв случай не са му били особени почитатели.

„ Изобщо не съм впечатлен от цялостния му аспект и в случай че ми дадете моторна резачка, ще го срежа”, съобщи Волф при представянето на болида W09, с който Мерцедес ще опита да продължи превъзходството си.

Макларън ще извлича изгоди от ореола

„ Говорим си за солидно тегло върху колата, а с него се получава фрапантно изместване в центъра на тежестта. Колкото и впечатляващо да наподобява, като се погледнат данните, то все едно сме поставили рейс върху болид от Ф1.”

Мерцедес за ореола: Тежи, извънземен е, желаеме да го отрежем

„ Международната федерация по автомобилизъм организира в детайли всевъзможен вид проби и разигра разнообразни сюжети. Като цяло изводът е, че ореолът усилва сигурността на водачите. Не знам дали са взети под внимание сюжети, при които водачът е заклещен в кокпита, може би е по този начин, само че общо взето за състезателите е по-безопасно с ореола, в сравнение с без него”, добави Волф.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР