Шефът на МБАЛ Добрич д-р Георги Желязков, който бе подал

...
Шефът на МБАЛ Добрич д-р Георги Желязков, който бе подал
Коментари Харесай

Първо в Lupa.bg: Съдът наказа шефа на болницата в Добрич за уволнените 136 медсестри

Шефът на МБАЛ „ Добрич ” доктор Георги Желязков, който бе подал иск против 136 медсестри поради митинги против него, загуби делото. Това заяви пред Lupa.bg ръководителят на Синдиката на българските медицински експерти Мая Илиева.



Съдът подреди на доктор Желязков да заплати разноските по делото и приключи производството за безсрочната стачка на медицинските експерти. „ На процедура това значи, че моите сътрудници печелят правосъдния спор ”, посочи Илиева.

Тя изясни, че съдът в Добрич е оповестил за противозаконна предупредителната стачка на медиците. „ За нас това не носи никакви отрицателни последици. В претекстовете Съда се базира на Закона за споразумяване на груповите трудови разногласия (ЗУКТС), а не на Закона за митингите и митингите, по който ние сме го уведомили. Тази част от решението може да бъде обжалвана ", уточни Мая Илиева.

Тя напомни, че откакто Георги Желязков е подал иск против медсестрите, е почнал да ги заплашва с уволняване. 



„ Директорът на МБАЛ „ Добрич ” подписва графици на медицинските служащи с до 240 часа ексклузивен труд. Той отхвърля да вдигне главното заплащане на личния състав си, защото ще би трябвало да усили парите и за спомагателния труд. За това сме го дали и на прокурор ”, изясни ръководителят на Синдиката на българските медицински експерти.

„ МБАЛ „ Добрич ” има пари, откакто нейният шеф доктор Георги Желязков взема по 130 000 лева на година. Увеличението, което е направил на чиновниците си, е под формата на добавка, която във всеки един миг може да бъде спряна ”, притеснява се Мая Илиева.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР