Шефът на КПКОНПИ Пламен Георгиев е искал да сe оттегли

...
Шефът на КПКОНПИ Пламен Георгиев е искал да сe оттегли
Коментари Харесай

Пламен Георгиев си тръгва заради номинацията на Иван Гешев?

Шефът на КПКОНПИ Пламен Георгиев е желал да сe отдръпна още преди месец, само че министър председателят Бойко Борисов не е бил склонен. След номинацията на Иван Гешев за основен прокурор обаче Георгиев е взел изрично решение да напусне, тъй като двамата имали съществени несъгласия. Това твърди " Капитал " в информацията си за днешната оставка на ръководителя на " Антикорупция ".
Самият Георгиев излезе в отпуск още при започване на абсурда " Апартаментгейт " и то след изявление на премиера Борисов, че всички, забъркани би трябвало да изоставен или най-малко да си вземат отпуск. Припомняме, че терасата на Пламен Георгиев бе също част от сагата с парцелите на властта. Очаквано, всички инспекции на КПКОНПИ и Национална агенция за приходите оневиниха представителите на властта, всичко е законно, въпреки и аморално.
Парламентът одобри оставката на Георгиев, а той изясни пред публицистите, че е станал жертва на медийна нервност и че комисията е била подложена на напън.
Сам взех решението. Не съм приказвал с Бойко Борисов. Станах жертва на медийна нервност, която се отрази доста тежко и на фамилията ми. Имах и закани за живота, оплака се към този момент някогашният началник на КПКОНПИ.
По думите му той бил подложен на " нечовечен напън от олигарсите ", на които антикорупционната комисия блокирала имущество и сметки. На въпрос за какво тъкмо в последния работен ден на Народното събрание е решил да подаде оставка той отговори, че е изчакал да завърши инспекцията на Националната организация за приходите. Искал да изтисти името си, а заключението на Национална агенция за приходите посочила, че е " кристално чист " във връзка с приходите си.
Георгиев счита да се върне на работа в прокуратурата, където мястото му се пази. Отказа да разяснява номинацията на Иван Гешев за основен прокурор, като сподели единствено, че го " познава като експерт ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР