Шефът на КНСБ Пламен Димитров днес се срещна с кмета

...
Шефът на КНСБ Пламен Димитров днес се срещна с кмета
Коментари Харесай

Портних обеща спешно да се ремонтират климатиците в градския транспорт на Варна

Шефът на КНСБ Пламен Димитров през днешния ден се срещна с кмета на Варна Иван Портних и разговаряха за трудовите условия в Градския превоз. 

Получихме увещание за целево влияние върху ремонтната активност на „ Градски превоз “, тъй че нещата радикално и бързо да бъдат изменени в интерес на водачите и на пасажерите, с цел да могат хората изключително в тези жеги да пътуват удобно, разяснява след срещата Димитров. 

„ Обърнахме особено внимание на сервизната активност във връзка с Соларисите и работата с външните снабдители на части. Има какво да се усъвършенства там. Ще вземем неотложно ограничения “, увери кметът.
След срещата стана ясно още, че кметът е удостоверил плануваното нарастване на възнагражденията в „ Градски превоз “ със 130 лв. от 1 септември.

В момента общинският превозвач страда от дефицит на водачи. Според Пламен Димитров главната заплата на водачите от близо 1400 лв. сега е извънредно незадоволителна поради инфлацията, съобщи морето.нет.

Смята, че в случай че се работи в посока нарастване и се следва образецът на София, казусът ще бъде решен. В столицата възнаграждението е доста над 2000 лв.. Постигнато е с поетапен растеж на заплатата през последните пет години. Там липса на фрагменти няма, сподели Димитров.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР