Шефът на Института за модерна политика и Центъра за нова

...
Шефът на Института за модерна политика и Центъра за нова
Коментари Харесай

Топ юрист към властта: Мижитурки! Като ви е страх, барикадирайте се в банята и си изгасете тока

Шефът на Института за съвременна политика и Центъра за нова Европа и топ правист Борислав Цеков разкри пред ПИК мръсните игри на Кирил Петков с европрокуратурата и повода още веднъж да плаши с apeсти някогашните ръководещи по „влезли в действие каузи на Европейската прокуратура“.

Конституционалистът разяснява и обезверените гърчове на секретарката на Христо Иванов в битността й на правосъден министър – Надежда Йорданова, да тупка топката за разглеждането на претекстовете й за желаната оставка на основния прокурор Иван Гешев от Висш съдебен съвет.

„Това е възмутително! Никога, при никакви исторически премеждия, откогато има настоящ парламент, какви ли не събития е имало, преврати, митинги, палежи, „Танковете да дойдат“, Станко Тодоров, 10 януари… Това не е просто някаква постройка, административен офис, в случай че желаят СОТ да сложат и кучета да вържат. Това е знак на демокрацията и държавността“, разяснява Цеков слагането на решетки на вратите на Народното събрание.

„Изведнъж се появяват тези момчета и девойки, извадени от офис планктона, ходили на митинги, това не е политически опит. Имаха високопарната рекламация, че ще възраждат парламентаризма. Те го зарешетиха. Първо сложиха тези безобразни заграждения. Те сложиха железни стени в този момент. Вече нямаме превзета страна, а зарешетена страна. Позорно решение! “, продължи засегнат гостът.

Партиите и съответно ръководителя на Народното събрание носят отговорност, посочи Борислав Цеков.

„Видяхме и кой се хвърли да ги пази – Кристиян Вигенин, няма кариера, няма специалност, един лев не е изкарал през живота си, партиец“, отсече той.

„Това демонстрира мижитурска душeвност. Те се опасяват народът да не нахлуе. Като толкоз ви е боязън, барикадирайте се в банята и си изгасете тока, да не стане късо. Дребно адвокатче, случайник, от на майка му адвокатската фирма, това неразбирателство, което е поставено за ръководител. Един има с изражение на питомец на ТВУ, от смяната ли е, не го знам. Позор е за тези хора, които водени от примитивните страсти, се подиграха с България и гласоподаваха за този изменнически сбирщайн и този миш-маш на тази безпринципна коалиция “, посече Цеков ръководещата върхушка.

„Да ги запитвам в този момент къде е шефката на лудницата, която излизаше да пази Кирил Петков, че е нарушил Конституцията. Къде е?“, учуди се той.

Никога не е имало по-безскрупулно и по-крадливо ръководство от това на Кирил Петков, посочи Борислав Цеков.

„Тя е неправилна и неприемлива. Очевидно, че тук, българските европрокурори и държавно управление, са в една тясна колаборация. Това не приказва добре за независимостта на Европейската прокуратура. Не се работи по този метод. Като приказваме за прокуратура би трябвало да се знае, че Господ е съдът. Всичко зависи обаче от съда“, разяснява той и заканите на Кирил Петков, че скоро ще има задържани някогашни ръководещи от Европейската прокуратура с началник Лаура Кьовеши.

„Това е нелегално, самата интервенция на министър ръководителя в съответно следствие. Ако той е давал някакви показания, Рашков си призна на една среднощна конференция, това е безусловно тъпчене на процесуалните правила. Дори вътрешният министър няма правото да се меси в работата на проверяващите служители на реда. Тук явно се върви по линия на една политическа принуда, необмислено, без оглед на закона“, съобщи той и за арестите на Борисов, Арнаудова и Горанов, след гостуването на Лаура Кьовеши.

Цеков дефинира доказателствата и претекстовете на Надежда Йорданова за отстраняването на Иван Гешев, като отрязъци от вестници.

„Задълбочават корупционната конюнктура в страната“, регистрира Цеков и изрази прогноза, че след време ще гръмне скандал към съмнителната продажба на газ.

„Откакто те са на власт, стартират доста странни реорганизации в „Български пощи“, които облагодетелстват частния пощальон „Еконт“. По Коледните празници пощите оповестиха едни доста дълги почивни дни, а „Еконт“ удължи работното си време. Във всяка една естествена страна това би провокирало голям скандал. У нас единствено се шуми. Езиковата неточност на Петков е вярна – те се борят с антикорупцията. Едно време на това се споделяше на входа и на изхода. Сега поставят частен пощальон. Не разбирам енергетиката, само че схемата наподобява такава“, сподели събеседникът на Ива Николова.

Надявам се, че прокуратурата няма да се поддаде на този политически напън, съобщи Цеков.

„Има ясна рамкова позиция. Ако държавното управление си разреши да направи ход отвън решението на Народното събрание, това ще е голям скандал. Това би било следващото демонстриране и на върховенството на Конституцията, държавността, а да не приказваме за националното изменничество. Това са приказки за наивници. Фазата, в която се намира цялата обстановка сега, България е в мощна позиция. Подписът и печатът са в София. В момента, в който стартират договарянията, подписът и печатът отиват в Брюксел. Какви условия ще слага София към този момент е без значение. Да се приказва, че тогава ще ти е по-лесно тогава, е несъстоятелно. Някой танкове ли е пратил в София, револвер ли е опрял в челото на президента, премиера, ръководителя на Народното събрание? Как може Унгария да има независима политика, по какъв начин може една Турция в този момент за НАТО, само че преди този момент си слага изискванията и ще води договарянията, пази се позиция. Натискът бил огромен. Вашата работа не е да се оплаквате, а да имате съответни причини и какъв брой изрично ги отстоявате“, разяснява Борислав Цеков и готвеното национално изменничество от Просто Киро за Македония.

„В каквато позиция се поставиш, по този начин те третират.

Все едно България е страната, която договаря, а не Северна Македония. Няма да мине по този метод. Ако влезем тази логичност на тези, македонският въпрос е създaдe oт Kpeмъл и Коминтерна. Тази теза увисва, този въпрос, геополитически, в аспекта на войната, щеше да има годност, в случай че Македония не беше член на НАТО. Тя е член на НАТО, каква Русия, какви пет лв.? Край, член е на НАТО. Опитват се с такива изсмукани причини да основават оправдание за своето национално изменничество. Тези хора, отпред с Кирил Петков, към този момент са го създали това изменничество, поели са някакви ангажименти“, приключи Борислав Цеков.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР