Шефът на хунтата, която е на влас в Гвинея, превърна

...
Шефът на хунтата, която е на влас в Гвинея, превърна
Коментари Харесай

Шефът на хунтата в Гвинея иска страната да организира Купата на афрканските нации

Шефът на хунтата, която е на влас в Гвинея, трансформира организация на шампионата Купата на африканските народи през 2025 година в " приоритет " и разгласи незабавен темперамент за разноските по шампионата, разгласи организация " Франс Прес ".

Изявлението бе направено преди предстоящото посещаване на делегация на Конфедерацията на африканския футбол, които би трябвало да се осведомят за напредъка на плана на място, като ще останат в страната три дни.

Организацията на спортното събитие се обрисува като огромно предизвикателство за тази бедна африканска страна, на която й липсва инфраструктура, без значение дали се отнася за спортни уреди или за превоз.

Шефът на хунтата - полковник Мамади Думбуя назначи през месец март нов учредителен комитет, като уволни остарелия, един от членовете на който изрази съществени подозрения в сполучливия завършек на плана.

С указ на полковник Думбия, прочетен по малкия екран, се афишира, че организацията на шампионата е от " народен интерес и е с приоритет ".

Всички разноски за организацията ще бъдат " изпълнени незабавно ", се споделя в декрета, който оповестява за откриването на специфична сметка в държавния трезор.

Новата власт, която пое контрола над страната след държавния прелом през септември 2021 година, разгласи волята си да се задържи до 2025 година и да посрещне шампионата за КАН.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР