Шефът на долната камара на руския парламент, който е в

...
Шефът на долната камара на руския парламент, който е в
Коментари Харесай

Швейцария покани руски парламентарен шеф въпреки западните санкции

Шефът на долната камара на съветския парламент, който е в листата с лица под наказания на Съединени американски щати и Европейски Съюз, ще се срещне с швейцарския външен министър по-късно в понеделник за диалози, които съгласно Берн целят усилване на разговора по спора в Украйна, съобщи Агенция Франс Прес.

Вячеслав Володин, ръководител на Държавната дума, дойде в неделя в Швейцария за серия от срещи, в това число с сътрудника си Доминик де Буман и посланик №1 Иняцио Касис.

Визитата провокира несъгласия в Швейцария, която не е членка на Европейски Съюз, само че се причисли към множеството от глобите на съюза, наложени поради ролята на Русия в рецесията в Украйна.

Ливия Лой, която дава отговор за двустранните връзки в швейцарското министерство на икономическите връзки, обаче изясни, че визитата е позволена поради стремежите на Берн да окуражи разговора по рецесията в Украйна и намиране на политическо решение. „ Това има поради Швейцария, когато дава визи на хора в листата със наказания на Европейски Съюз “, добави тя.

Швейцарският парламент заяви предходната седмица, че е поканил Володин след визитата на парламентарна делегация в Москва предходната година.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР