Шефът на ДАИ Бойко Рановски подкрепи важността на темата за

...
Шефът на ДАИ Бойко Рановски подкрепи важността на темата за
Коментари Харесай

Бг Реалност: 133 000 Пътни Терористи Застрашават Живота На Всеки От Нас!

Шефът на ДАИ Бойко Рановски поддържа значимостта на тематиката за пътната сигурност. Над 90% от ПТП-тата, съгласно него, се дължат на водачите. Той се надява законодателството да помогне за понижаване на злополуките по пътищата и да се понижат жертвите.

2 407 572 са дейните водачи или 41% от българите. Всички водачи допускали неточности, съгласно показателя за пътна сигурност. Нашите водачи са с ниска централизация, нападателни и обичат да карат с висока скорост. Около 36% от водачите са с ниска централизация, или това прави 857 000 души.

Жените, висшистите, софиянците, възрастните над 60 години са с ниска централизация, демонстрират проучванията.

32% или 773 000 са нападателните водачи. Те използват алкохол, състезават се с другите водачи, изпреварват в спешна лента. В този % попадат главно мъжете, по-ниско образованите и шофиращите нови коли.

41% или 982 000 души карат с превишена скорост. Това държание е типично за младите мъже, за натоварените хора, за високо доходните групи.

133 000 са пътните терористи, които съчетават трите рискови характерности за неприятните водачи. В София пътните терористи са 10 % от водачите.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР