Шефът на частната военна организация Вагнер“ Евгений Пригожин призна, че

...
Шефът на частната военна организация Вагнер“ Евгений Пригожин призна, че
Коментари Харесай

Шефът на Вагнер призна, че настъплението в Бахмут е възпрепятствано от много добрата защита на града

Шефът на частната военна организация „ Вагнер “ Евгений Пригожин призна, че настъплението на съветската войска и наемниците край Бахмут е възпрепятствано от доста положителната отбрана на града в Донецка област.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8764
„ Кога ще завземете Артемовск (Бахмут – бел. ред.)? В Артемовск всяка къща е цитадела. Хората се бият за всяка къща, от време на време за повече от ден, за седмици. Какво значи пробив през отбраната? Пробив през отбраната значи: завзели сте една къща през днешния ден и сте пробили, а към момента остава нова отбранителна линия зад тези къщи, нали? “, разяснява Пригожин пред наемниците си, в фрагменти по телевизия NEXTA.

„ И не е единствено една отбрана. Колко отбранителни линии имаме тук? Ако кажете 500, несъмнено няма да сгрешите. На всеки 10 метра има защитна линия “, споделя Готвача на Путин, какъвто е прякорът на Пригожин.

Бахмут е най-горещата точка на войната сега. В края на предходната година президентът на Украйна Володимир Зеленски посети града и поздрави бойците за куража им. Според няколко оценки, в това число на Института за проучване на войната, руснаците са похабили силите си и не могат да завладяват стратегически значимия град.

Yevgeny stated that the advance of the military and mercenaries near was hindered by the good defense of the city.

British intelligence, meanwhile, states that the Russians will not be able to demonstrate any success near Bakhmut in the near future.
— NEXTA (@nexta_tv)
В днешния си отчет за войната английското разузнаване заяви, че през последните 10 дни украинците доста са подсилили защитата край Бахмут и честотата на съветските обстрели е намаляла спрямо пика ѝ в средата на декември. И двете страни регистрират огромни загуби.

„ Малко евентуално е Русия да реализира забележителен пробив край Бахмут в идващите седмици “, гласи заключението на разследващия отдел към Министерството на защитата в Лондон.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР