Шеф Александър Таралежков, който ще бъде част от журито в

...
Шеф Александър Таралежков, който ще бъде част от журито в
Коментари Харесай

Преди осмия сезон на MasterChef: Как Александър Таралежков реши да стане жури в кулинарното шоу?

Шеф Александър Таралежков, който ще бъде част от журито в осмия сезон на MasterChef България, отряза косата си с благотворителна цел. Той работи с едни от най-значимите ресторантьори и началник готвачи в света.

Ако сте задоволително разсеяни, може да решите, че Алекс Таралежков е един от стотиците хора на изкуството, избрали артистичното курортно градче Маргейт на брега на Северно море за собствен дом, откакто 14 години е живял в Лондон.

„ Преди, може би към този момент 4-5 години, живях в една плантация за шест месеца. След като живях там, осъзнах, че не мога да се върна назад в Лондон, който град е необикновен, само че извънредно далечен от природата. И по стичане на условия открих това място. Няколко другари към този момент се бяха преместили тук и по този начин стартира и по-сериозният ми път в кулинарно отношение “, споделя Алекс Таралежков.

Той основава свое място, в което следва свободна форма на готвене, въодушевена от морето и земята в композиция с типични балкански кулинарни техники.

„ Това е нещо, от което се гордея. Създадох нещо, което действително не съществува в България, не съществува на Балканите, а в същия миг се усеща извънредно достоверно и извънредно, някак си, подкупващо за хората, които идват “, споделя Алекс Таралежков.

Вярва, че балканската кухня е при започване на неповторим подем и го вижда в интереса на британците към всевъзможни усети, само че не крие, че сармите и баниците, които са част от менюто му, биха изненадали с усета си и българи.

„ Възприятието на думата " фюжън " - да смесваш някакъв тип храна, леко се беше трансформирало в самоцел и надлежно имаше някаква отрицателна асоциация. Не мисля, че това ще бъде по този начин и в бъдеще. Просто употребата по маркетингов метод стана в кулинарията. Но когато сходна колаборация на разнообразни култури в кулинарния свят работи и не е самоцелна, тя може да бъде извънредно красива “, счита Алекс Таралежков.

В търсенето на идващия MasterChef той ще следва тази философия, с цел да открие най-хубавия измежду претендентите.

И като че ли, с цел да опровергае себе си, Александър дава своя непредвиден образец.

„ Ето къса история на косата ми. Едно време, когато бях младеж, упражнявах плуване и имах този вид прическа. След което отидох в арт учебно заведение в Лондон и там към този момент имах по-арт, по-дълга коса. И в последните години взех решение, че не знам по какъв начин ще се развие косата ми в бъдеще - дали ще я има, дали няма да я има. И взех решение, че желая да я дам за щедрост “, споделя той.

Little Princess Trust е организация, която дава безвъзмездни перуки с същинска коса на деца и младежи до 24 години, които са изгубили личната си коса заради лекуване на рак или други положения.

„ Точно тази идея с косата е доста забавно, тъй като не ти коства безусловно нищо. Знаеш, че тя ще порасне още веднъж и все пак има детайла на нещо, с което се разделяш. На нещо, което даваш от себе си и те кара да се замислиш за доста неща, а и е знак на някаква смяна “, споделя Алекс Таралежков.

И тя го води до идващото предизвикателство в живота му, като част от журито на осмия сезона на MasterChef, който започва след няколко месеца по bTV.

„ Това, което ще диря от участниците, желая и да го давам, а това е ентусиазъм. Искам да мога да ги въодушевявам и се надявам те да вдъхновят мен “, споделя той.

Защото, с цел да бъдеш добър в каквото и да правиш, на първо място би трябвало да си добър човек.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР