Шарена група десни интелектуалци и политици издигнаха днес Вили Лилков

...
Шарена група десни интелектуалци и политици издигнаха днес Вили Лилков
Коментари Харесай

Десни интелектуалци не искат човека на ПП-ДБ Васил Терзиев за кмет на София, издигат Вили Лилков


Шарена група десни интелектуалци и политици издигнаха през днешния ден Вили Лилков за кандидат-кмет на София. Вили Лилков е едно от лицата на софийската десница и доста известна фигура в столицата, изключително измежду остарялата софийска бохема.

Кандидатурата му беше промотирана със известие на предприемчив комитет в обществените мрежи. В комитета влизат Богдана Карадочева, Иван Лечев, Васко Кръпката, Ивайло „ Нойзи “ Цветков, Теди Москов и други известни фигури, които от край време поддържат десните номинации. Покрай тях са се наредили някогашни и настоящи политически фигури от десния бранш – Надежда Михайлова, Петър Москов, Ваньо Шарков, Муравей Радев и така нататък

Слухове за кандидатирането на Вили Лилков настойчиво се въртяха в последния месец. Той внезапно взе да се появява по малките екрани, нормално говореше за други неща и не потвърждаваше, само че и не отхвърляше възможната си интервенция в локалните избори. Първоначално се говореше, че ще го издигне някогашният здравен министър Петър Москов с маргиналната си партия КОД, само че с предприемчив комитет наподобява по-солидно.

68-годишният Лилков е един от учредителите на ДСБ с Иван Костов, някогашен общински консултант от Съюз на демократичните сили и Синята коалиция, както и заместник-председател на Столичния общински съвет. В Уикипедия е показан като политик, академик и играч по баскетбол.

Издигането му за кандидат-кмет усложнява така и така комплицираната обстановка за идните избори. Реално на софиянци им се оферират трима повече или по-малко десни претенденти – предприемачът-милионер Васил Терзиев от ПП-ДБ плюс „ Спаси София “, Вили Лилков и евентуалният човек на ГЕРБ Георги Георгиев – настоящ ръководител на Столичния общински съвет.

Васил Терзиев обаче има в рода си дългогодишни чиновници на Държавна сигурност и явно някои от десните интелектуалци и политици не са склонили да го поддържат с тази му биография. Разцеплението в десницата на софийско (засега) равнище дава обещание забавен трибой през октомври, като от появяването на Вили Лилков на сцената като нищо може да изведе напред ГЕРБ и Георги Георгиев.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР