Шансовете за съставяне на кабинет силно са намалели, но не

...
Шансовете за съставяне на кабинет силно са намалели, но не
Коментари Харесай

Георги Ганев: Шансовете за кабинет силно са намалели, но не и сведени до нула

Шансовете за сформиране на кабинет мощно са намалели, само че не и сведени до нула. Това счита депутатът от „ Демократична България " Георги Ганев. Той разяснява излъченото съвещание на парламентарната група на Демократична България, след което Слави Трифонов съобщи, че изтегля депутатите на Има Такъв Народ от договарянията за кабинет.

Това беше естествена среща, на която управлението на нашата група ни осведоми какво се случва последните часове и по какъв начин то го интерпретира. Това е обикновено, решенията се взимат в групата, сподели Ганев.

Аз не изпитвам никакво терзание. Целият запис, освен елементи от него, е качен в уеб страницата на „ Демократична България ". Колегите от ГЕРБ бяха цензурирали част от записа, сподели Ганев.

Ако мандатът бъде върнат в къси периоди, преди Народно събрание да избере ръководител на КЕВР, Ганев сподели, че не знае какво може да последва. Това към този момент е в региона на юристите, те могат да кажат, добави Ганев. Аз съм по-скоро последовател на това, което сподели господин Сашо Дончев, че ситуацията не е чак толкоз неприятно при липса на ръководител на КЕВР, съобщи Ганев.

Той разяснява и инфлацията, която, по думите му, сега е на най-високото си равнище от въвеждането на валутен ръб. Въпреки това при тези 16,86% инфлация, тя продължава да е на много по-ниско равнище от преди въвеждането на валутен ръб. Разбира се това е доста неприятно. Но се следи и понижение на темпа й, сподели Ганев. И призна, че покупателната дарба понижава.

Реалната парична маса, съотношението сред парична маса и ценово ниво, в България понижава към този момент 8-9 месеца. Покупателната дарба на наличните пари понижава. Със сигурност ще се стигне до миг, в който наличната парична маса няма да може да купува на все по-високите цени и тогава сигурно цените ще се трансформират. Всеки продавач опитва дали може да продаде и на по-висока цена. Когато парите намалеят ще пробват, само че няма да съумяват. Ще би трябвало да понижат цената, с цел да продадат стоката, изясни Ганев.

Лихвените равнища ще се вдигнат повече и първо при заемите, по-късно и по-малко при депозитите, изясни още Ганев в коментар на решението на ЕЦБ.

Все още хората с заеми не би трябвало да се тормозят, само че в обозримо бъдеще ще видят нарастване на вноските, счита Ганев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР