Шансовете за правителство с третия мандат са добри и нашата

...
Шансовете за правителство с третия мандат са добри и нашата
Коментари Харесай

Хаджигенов иска незабавни разговори със Слави, след като Радев връчи третия мандат


" Шансовете за държавно управление с третия мандат са положителни и нашата концепция е да покажем по какъв начин би трябвало да се направи това - оптимално обществено и ясно ", съобщи пред БНР Николай Хаджигенов, заместник-председател на ПГ на " Изправи се БГ! Ние идваме! ".

По думите му, с цел да оцелее едно държавно управление на малцинството, би трябвало да се сформира  от партиите на смяната плюс най-хубавата част от служебното държавно управление.

" Ще водим политически диалози по какъв начин да се направи, какво да се направи.  Срок - най-малък, минимални неща, които би трябвало да се създадат от държавното управление и от Народното събрание , тъй като ние сме в една доста сериозна рецесия.... Да дадем опция на хората да дишат и живеят умерено и по едно и също време да стартираме да оправяме бардаците, които сътвориха Борисов и компания ", сподели той.  

" Явно с " ИТН " занапред ще би трябвало да приказваме още доста. С специалистите им нямаме проблем, точно на експертно равнище ние желаеме едно и също.  На политическо равнище би трябвало да водим диалози на високо равнище ", уточни Хаджигенов и акцентира, че на този стадий не желаят диалози с водача на Има Такъв Народ Слави Трифонов, само че посочи:

" След като президентът връчи третия мандат обаче - на секундата.  ... И с Движение за права и свободи би трябвало да се приказва - без значение дали ни харесва, както и с Българска социалистическа партия, само че не е по този начин с ГЕРБ. С партията на диктатора не вършим нищо, с изключение на да ги унищожаваме малко по малко....  Ние сме в политиката, с цел да ги няма ГЕРБ, с тях не вършим нищо ".

Хаджигенов беше безапелационен, че  конституционно болшинство не е допустимо без гласовете на Движение за права и свободи:

" Ако цената да махнем Иван Гешев е да приказваме с Движение за права и свободи, ще приказваме с тях . Това няма да са договаряния, а диалози и то транспарантни - пред медиите....  Движение за права и свободи са неосъществим сътрудник за ръководство ".

" Изслушването на Гешев в правната комисия трябваше да се случи, било то и в този възмутителен тип, тъй като трябваше да чуем по какъв начин два часа той повтаря: " Не знам, от мен не зависи нищо ". Главният прокурор лъже ! ", заяви Николай Хаджигенов.

В предаването " Неделя 150 " юристът и народен представител от ИБГНИ заяви, че  измежду данните за подслушваните по време на митингите има политици, публицисти от български и международни медии, прокурор от Софийска градска прокуратура, който е бил негов клиент :

" За страдание всичко това е секретно, в това число и имената ". 

Той акцентира, че част от работата на ръководената от него краткотрайна парламентарна комисия е да намерят легален метод, с цел да създадат обществена тази информация.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР