Шансовете на човечеството да стъпи на Марс преди края на

...
Шансовете на човечеството да стъпи на Марс преди края на
Коментари Харесай

Мъск отлага стъпването на Марс с няколко години

Шансовете на човечеството да стъпи на Марс преди края на десетилетието стартират да избледняват, защото водещият разработчик Илон Мъск отсрочи плануваната дата за постигане до алената планета.

През 2016 година създателят на SpaceX разкри огромната си упоритост да сътвори град на Марс. По това време Мъск се надяваше да има задача с екипаж до планетарния ни комшия малко след 2024 година Оттогава компанията реализира огромен прогрес в построяването на своята ракета, само че не задоволително бърза, с цел да извърши първичния график.

В сряда Мъск разкри в Twitter, че в този момент вижда 2029 година като най-ранната дата, на която хората могат за първи път да стъпят на Марс. Това ще бъдат 60 години от първото кацане на Луната през 1969 година

През декември 2020 година Мъск загатва 2026 година

Starship, който SpaceX проектира, с цел да води астронавти до Луната за НАСА и в последна сметка до Марс, направи няколко сполучливи полета на огромна надморска височина, само че към момента не е стигнал до космоса.

Достигането до Марс изисква обмисляне. Когато Марс и Земята се движат към слънцето, двете планети се доближават една до друга и по-късно още веднъж се отдалечават. Затова пътуването би трябвало да бъде в избран миг. Идеалните прозорци за изстрелване през  това десетилетие са по-късно тази година, края на 2024 година, края на 2026 година и края на 2028 г./началото на 2029 година

Явно първичните упоритости на Мъск са били прекомерно оптимистични. Сега, в случай че задачата му е 2030 г, това е почти времето, когато НАСА постоянно е имала за цел да изпрати първите астронавти на Марс.

Повече  може на намерите в графа Технологии. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР