Шансовете да се състави правителство не са съвсем изчерпани. Опитвам

...
Шансовете да се състави правителство не са съвсем изчерпани. Опитвам
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Все още има шанс за ново правителство

Шансовете да се сформира държавно управление не са напълно изчерпани. Опитвам се да бъда оптимист. Колкото повече напредва конституционната процедура, има някакви белези на завръщане на здравия разсъдък. Опитвам се да бъде оптимист. Това съобщи в студиото на " Панорама " заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

Според него дребна част от партиите в Народното събрание има потребност от нови избори.

" Едни нови избори няма да развържат този възел. Дори да се промени с малко или повече композицията на посланичество в Народното събрание без да се промени нещо друго, няма да излезем от този капан ", акцентира той.

За Дончев това, което би трябвало да се промени, е " този модус на правене на политика, при който самоидентификацията на част от политическите сили минава през това кого не харесват ".

" Това не е задоволително. Може би е задоволително да влезеш в Народното събрание, само че въобще не е задоволително, с цел да се сформира ръководещо болшинство или да се свърши някаква потребна работа ", добави той.

По думите сега политика в България е превърната в " някакъв непрестанен скандал ".

" Почти тотална атомизация, всеки не харесва другия, гледа го строго под вежди с огромно съмнение. Надявам се колкото се може по-бързо това да се промени ", означи заместник-председателят на ГЕРБ.

Критиката и взаимното дебнене в положителния смисъл на думата е част от тъканта политиката, продължи той и означи:

" Всички знаят кой кого не харесва и никой не знае по какъв начин от това да сглобим смислена ръководеща структура ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР