Шанхай. Символичната церемония, по полагането на първия камък на зданието

...
Шанхай. Символичната церемония, по полагането на първия камък на зданието
Коментари Харесай

ТАСС: Започна строителството на Новата банка за разитие на БРИКС в Шанхай

Шанхай. Символичната гала, по полагането на първия камък на зданието на новата щаб-квартира на „ Новата банка за развиване “(НБР) на БРИКС, се състоя в ЕКСПО-парка в китайския пристанищен град Шанхай. По този метод беше комплициран формалното начало на този план, заяви съветската осведомителна организация ТАСС.
„ Ръководството на Китай отделя огромно внимание на основаването и развиването на Новата банка за развиване “, съобщи министърът на финансите на Китай Сяо Цзе, който участва на церемонията. Той означи, че НБР е достигнала до обилни резултати в своята работа, през последните две години.
Решението за основаването на НБР на БРИКС беше взето през 2013 година,от водачите на страните по време на 5-ата среща на върха на организацията, извършена в Дърбан. През 2014 година, на срещата на върха на БРИКС във Форталеза, Бразилия, беше подписано съглашението за Новата банка за развиване, а формалното начало на работата на НБР, беше обещано на инаугурационно съвещание на Съвета на ръководещите банката на 7 юли 2015 година в Москва. Банката ще бъде капитализирана със 100 милиарда $.
Основната задача на Новата банка за развиване ще бъде да финансира инфраструктурни планове и планове за стабилно развиване в страните от БРИКС и разрастващите се страни. През 2016 година НБР утвърди седем плана, с обща стойност повече от 1,5 милиарда $. През 2017-а бяха утвърдени още четири плана за 1,4 милиарда $.
Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР