Шанхай. Най-високият хотел в света Шанхай Тауър“ официално бе открит

...
Шанхай. Най-високият хотел в света Шанхай Тауър“ официално бе открит
Коментари Харесай

ТАСС: В Шанхай отвори врати най-високия хотел в света

Шанхай. Най-високият хотел в света „ Шанхай Тауър “ публично бе открит в събота в Шанхай за посрещане на посетители. Според локалния информативен запас Pengpai, новият първокласен хотел се намира в небостъргача „ Шанхай Тауър “, който се счита за втория най-голям небостъргач в света (632 метра) след дубайския Бурдж Халифа (828 метра), предава TACC .

Ресторантът е ситуиран на последния 120-и етаж на новия хотел на височина от 556,7 метра, с аспект към финансовия център Луджиадзуи, дигата на река Хуангпу и панорамата на целия мегаполис. Ресторантът твърди, че влиза в Книгата на върховете на Гинес като най-високо разположения в света.

Фоайето на новия хотел се намира на 101-ия етаж на небостъргач на височина 474 метра. Стаите за посетители са ситуирани сред 86-ия и 98-ия етаж, а басейнът на 84-ия етаж е на височина над 393 метра. Общо хотелът разполага със 165 стаи, в това число 34 жилището.

Изграждането на небостъргача „ Шанхай Тауър “ коства 15 милиарда юана (2,3 милиарда долара) и бе приключено през 2015 година. Вътре в кулата с изключение на офис площи има и магазини, заведения за хранене, хотел и най-високата наблюдателна площадка в Шанхай и цялостен Китай на 118-ия етаж.

Преди отварянето на кулата Шанхай най-високата наблюдателна площадка се намираше на 100-ия етаж на Световния финансов център в Шанхай (474 метра), чиято постройка заради своята архитектура беше наречена от жителите „ отварачката “.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР