Шампионската лига се завръща във вторник вечер с осем мача

...
Шампионската лига се завръща във вторник вечер с осем мача
Коментари Харесай

Победа над Байерн и равенство в Копенхаген пращат Манчестър Юнайтед на осминафинал в Шампионската лига

Шампионската лига се завръща във вторник вечер с осем мача от последния шести кръг на груповата фаза на шампионата. В най-интригуващите срещи Копенхаген посреща Галатасарай, а Манчестър Юнайтед е хазаин на Байерн Мюнхен в група А, като и двата дуела са с начален час 22:00 българско време.

Ситуацията в групата преди последните мачове в нея е следната – Байерн е сигурен осминафиналист, като от дълго време си обезпечи и първото място. Битката за второто обаче ще бъде жестока. Копенхаген за момента е втори с 5 точки, колкото има и третият Галатасарай, който обаче е с един гол по-лоша голова разлика от датчаните. Манчестър Юнайтед е на дъното с 4 пункта. „ Червените дяволи “, които през уикенда понесоха нова тежка загуба, отстъпвайки на Борнемут с 0:3 на „ Олд Трафорд “, ще се опитат да се реваншират пред своите почитатели против баварския исполин – те нямат опция на успеха против германците, в случай че желаят да имат шансове за прескачане на груповата фаза.

За тяхно страдание обаче, Юнайтед не държи ориста си в свои ръце – триумф над Байерн няма да прати сигурно отбора в елиминациите. Това ще стане единствено и само при тъждество в Дания – тъждество, което ще е самоубийствено и за Копенхаген, и за Галатасарай, в случай, че манчестърци си свършат работата в „ Театъра на фантазиите “. Ако Юнайтед не победи Байерн, а Копенхаген и Галатасарай въпреки всичко завършат наедно, то датчаните ще прогресират към 1/8-финалите поради по-добрата си голова разлика от турския гранд. Ако Юнайтед не завоюва против Байерн, спечелилият от Копенхаген – Галатасарай отива в елиминациите.

В група В, обстановката за класиране напред е ясна – Арсенал ще приключи групата преди всичко, а компания на осминафиналите ще им прави нидерландският ПСВ Айндховен. В другия мач, Ланс и Севиля се изправят един против различен във Франция, като андалусийци ще се класират за обичания си шампионат Лига Европа, в случай че стигнат до успеха – сега те изостават с три точки от Ланс.

В група С, 14-кратният притежател на трофея Реал Мадрид безапелационно излиза от групата като водач. Вторият Наполи е със седем точки, три повече от Брага. Италианският първенец не би трябвало да губи с два гола разлика семейството си на „ Диего Армандо Марадона “, защото това ще прати тима в Лига Европа. От своя страна Брага може да отпадне от евротурнирите, в случай че загуби в Италия, а последният в групата Унион Берлин завоюва семейството си на Реал.

В група D, конфликтът сред Интер и Реал Сосиедад ще дефинира първенеца в групата. И двата отбора към този момент си подпечатаха място на осминафиналите – при тъждество в Милано, испанците ще завършат на първото място поради по-добрата си голова разлика след равенството в Сан Себастиан, което значи, че „ нерадзурите “ нямат опция на успеха, в случай че желаят да завоюват групата. В другия мач, Бенфика се нуждае от триумф с най-малко три гола разлика при визитата на Република България Залцбург, в случай че желае да продължи в шампионата Лига Европа, откакто отстъпи на противника с 0:2 вкъщи през септември.

Пълна стратегия за мачовете във вторник, 12 декември:

Група А

22:00, Копенхаген – Галатасарай

22:00, Манчестър Юнайтед – Байерн Мюнхен

Група В

19:45, Ланс – Севиля

19:45, ПСВ Айндховен – Арсенал

Група С

22:00, Наполи – Брага

22:00, Унион Берлин – Реал Мадрид

Група D

22:00, Република България Залцбург – Бенфика

22:00, Интер – Реал Сосиедад





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР