Шампионката от тазгодишното Открито първенство на Австралия по тенис за

...
Шампионката от тазгодишното Открито първенство на Австралия по тенис за
Коментари Харесай

Шампионка от Australian Open за девойки се включва в Пловдив Къп

Шампионката от тазгодишното Открито състезание на Австралия по тенис за девойки Виктория Хименес-Казинцева е звездата на почналия шампионат от първа категория на ITF до 18 години " Пловдив Къп ". Това заяви Ивайло Цветков, супервайзор на надпреварата, което е под патронажа на Община Пловдив.

" Община Пловдив ще продължи да оказва помощ за провеждането на този шампионат, който е една опция за подрастващите да натрупат опит, както и да завоюват точки за ранглистата. През годините шампионатът стартира от пета категория, а в този момент към този момент е първа и става все по-престижен за присъединяване от страна на младите състезатели ", съобщи заместник-кметът на Общината по спорт Георги Титюков.

Състезателката от Андора Виктория Хименес-Казинцева е трета в международната класация в своята възраст, като има общо седем трофеи от влиятелни шампионати. Освен нея, при девойките има още 10 състезателки от Топ 100 в света, а при юношите са общо 13.

В конкуренцията вземат участие 115 млади тенисисти от 26 страни. В петък и събота са полуфиналите и финалът при девойките, а в събота и неделя - при юношите. Финалните мачове стартират в 10.00 часа.

В днешния първи ден от надппреварата Динко Динев се класира за втория кръг след победа над Игор Кудрясцов от Русия със 7:5, 5:7, 6:3. Следващ противник на Динев ще бъде номер 6 в схемата Бруно Кузухара от Съединени американски щати. Другите български представители при юношите бяха отстранени в първия кръг. Илиян Радулов отстъпи на Константин Зухленов от Русия с 4:6, 3:6. Пьотр Нестеров поведе със сет, само че позволи поврат против Петер Привара от Словакия - 6:3, 4:6, 3:6. Симеон Терзиев падна от Зомбор Верц от Унгария с 4:6, 0:6. Иван Пенев претърпя проваляне от Жоаким Де Алмейда от Бразилия 1:6, 6:4, 1:6. Васил Димитров отстъпи на Пиер Бали от Белгия с 3:6, 4:6. Виктор Марков загуби от номер 4 в схемата Марат Шарипов от Русия с 2:6, 1:6. Янаки Милев пък падна от втория подложен Петер Файта от Унгария с 0:6, 2:6.

Утре стартират мачовете от главната скица при девойките. Там България ще бъде показана от четири тенисистки. Това са Денислава Глушкова, Катерина Димитрова, Мария Рогачева и Лия Каратанчева.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР