Шампионката от Откритото първенство на Австралия по тенис Арина Сабаленка

...
Шампионката от Откритото първенство на Австралия по тенис Арина Сабаленка
Коментари Харесай

Сабаленка на полуфинал, излиза срещу Сакари в Индиън Уелс

Шампионката от Откритото състезание на Австралия по тенис Арина Сабаленка (Беларус) се класира за полуфиналите на мощния шампионат на твърда настилка от сериите WТА 1000 в Индиън Уелс, щата Калифорнияс награден фонд 8,8 милиона $.

Поставената под номер 2 Сабаленка в профил шестата в схемата представителна на домакините Коко Гоф с 6:4, 6:0 за малко повече от час и реализира 16-а победа в 17 мача от началото на сезона.

Състезателката от Беларус започва дуела с пробив, като резервира задатъка си до края на първия сет, а във втората част не даде даже гейм на съперничката си.

" Знаех, че в случай че покажа най-хубавия си тенис, ще имам всички шансове да печеля този мач. Затова се веселя, че съумях да го направя и не преставам напред ", разяснява Сабаленка.

За място на финала тя ще се изправи против миналогодишната вицешампионка и номер 7 Мария Сакари (Гърция), която отстрани 15-ата в схемата Петра Квитова (Чехия) с 4:6, 7:5, 6:1.

Сакари навакса пасив от сет и 1:3 гейма във втория и реализира поврат по-късно повече от два часа и четвърт игра. Квитова позволи цели 12 двойни неточности и общо 52 непредизвикани неточности в дуела, което се оказа решаващо.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР