Шампионката на Откритото първенство на САЩ по тенис през 2021

...
Шампионката на Откритото първенство на САЩ по тенис през 2021
Коментари Харесай

Ема Радукану аут от Ролан Гарос и Уимбълдън

Шампионката на Откритото състезание на Съединени американски щати по тенис през 2021 година Ема Радукану (Великобритания) ще отсъства от игра в идващите няколко месеца поради лекуване на травми.

20-годишната Радукану разгласява фотография в обществените мрежи от болничното си легло след хирургическата намеса на дясната ръка, а в най-скоро време тя ще се подложи и на дребна интервенция на левия гален, който контузи през януари в Оукланд (Нова Зеландия).

 " Последните 10 месеца бяха сложни за мен. Дадох всичко от себе си, с цел да се оправя с болката и да играя. От края на  миналата година понижих доста натоварванията, пропуснах седмици тренировки, даже завърших сезона по-рано в опит да се изцелявам. За страдание това не беше задоволително ", написа британката, която е някогашна номер 10 в международната класация, само че поради идната насилствена пауза ще изпадне от първите 100 на класацията.

Радукану има пет победи в 10 мача през 2023 година, а през предходната седмица беше принудена да се отдръпна от мощния шампионат от сериите WТА 1000 в Мадрид поради проблемите с ръката.

Заради интервенциите тя  няма да може да вземе  участие на идващите два шампионата от Големия шлем - " Ролан Гарос " и " Уимбълдън ", през юни и юли.

 " Боли ме, че ще пропусна летните шампионати, само че повече не мога да отсрочвам решаването на физическите ми проблеми ", написа  още Ръдукану.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР