Шампионка по силов трибой от Белгия почина за по-малко от

...
Шампионка по силов трибой от Белгия почина за по-малко от
Коментари Харесай

18-годишна рекордьорка по силов трибой почина в рамките на 24 часа от инфекция

Шампионка по силов трибой от Белгия умря за по-малко от ден, откакто се разболя от тежка зараза, написа Daily Mail.

Приятелка на Лаура Делава написа в Instagram, че белгийската шампионка по силов трибой за юноши от е умряла от ненадейно заболяване в понеделник, 24 април. Съобщава се, че тя е умряла „ в границите на 24 часа “ от началото на болестта.

Тийнейджърката започва да се занимава със силов трибой предишното лято и става национална шампионка в своята категория с четири национални върха едвам предишния септември, на 17 години.

Record-breaking female powerlifter, 18, dies within 24 hours of developing severe infection

H/t ⁦⁩
— Jess (@MeetJess)
Записи демонстрират, че 18-годишната е умряла в родния си град Лиеж. Семейството на Лаура ще има частна гала и ще отдаде респект преди погребението на нейната урна в събота, 29 април.

Според обява в Instagram доктор е оповестил „ непоправимото положение “ на Лаура в 13 часа в понеделник. Приятели на Лаура са отдали респект под поста, споделяйки приятните си мемоари с нея.
               

Винсент Ди Либерто от локалния клуб Powerlifting Waterloo написа: „ Искам да изразя откровените си съболезнования и пожелания за храброст към цялото ѝ близко обграждане, от мое име и от името на клуба. Лаура ще остане за нас забележителна и забележителна спортистка както поради капацитета си, по този начин и поради благосклонностите си ".

Друг акаунт, който твърди, че познава Лаура персонално, написа: „ Надявам се, че в последните ти мигове си била добре заобиколена и си достигнала върха, може би близките ти са си отишли преди теб. Да умреш толкоз млад е немислимо, по този начин виждаш, че никой не е в сигурност. Почивай в мир Лаура ".
               

Мишел Бертран, президент и треньор на клуба Poids et Haltères в град Серен, сподели пред локалната преса, че „ нищо не е предвещавало тази покруса “. Той съобщи, че Лаура е дала образец на младежите: „ Силовият трибой е млада дисциплинираност, само че откогато Лаура се причисли към нашия клуб, ние посрещнахме доста млади силови спортисти тук, момчета и девойки. Тя провокира доста възторг, всички сме в потрес. Това ще остави огромна празнина в нашата спортна общественост. “

Въпреки че стартира да се занимава със силов трибой едвам предишното лято, Лаура скоро става шампионка на Белгия в категория под 69 кг подюноши. Очакваше се тийнейджърката да премине в категорията за юноши по-рано тази година, макар травмата на пищяла си.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР