Шампионите от Ливърпул се добраха до успех в късния съботен

...
Шампионите от Ливърпул се добраха до успех в късния съботен
Коментари Харесай

Ливърпул постигна труден, но сладък успех над Шефилд Юнайтед

Шампионите от Ливърпул се добраха до триумф в късния съботен дуел от програмата на Висшата лига. Момчетата на Юрген Клоп завоюваха семейството си на закъсалия Шефилд Юнайтед с 2:1. Трите точки за " алените " обаче не пристигнаха по никакъв начин елементарно, откакто им се наложи да вършат поврат.

Плановете на мърсисайдци се объркаха още в 13-ата минута. Фабиньо направи нарушаване против МакБърни, забелязано с невъоръжено око, пред наказателното поле на " алените ". ВАР обаче влезе в приложимост и великата британска точност още веднъж отсъди, че въпреки и с милиметри, непозволените дейности са в полето на ливърпулци и съдията Майкъл Дийн отсъди дузпа. Тя беше осъществена от Берге.

Радостната новина за Ливърпул бе, че паритетът се възвърне четири минути преди почивката. Тогава Роберто Фирмино накара критиците си да замълчат, откакто се оказа на точното място и сътвори голова добавка.

За да стигне до обрата, Ливърпул трябваше да премине през още един тежък ВАР миг В 63-ата гол на Салах беше анулиран поради засада. В ролята на избавител обаче влезе резервата Жота в 64-ата минута. Мане центрира от фланга, а португалецът бе заел съвършената позиция, с помощта на която означи за крайното 2:1.

До края пропуск за гостите направи Макголдрик, а пък Мохамед Салах удари гредата.

Ливърпул е на второ място във краткотрайното класиране с 13 точки. Шефилд е финален едвам с една.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР