Шампионът в тежка категория на Световната боксова асоциация (WBA), Световната

...
Шампионът в тежка категория на Световната боксова асоциация (WBA), Световната
Коментари Харесай

Антъни Джошуа: Искам мач срещу Тайсън Фюри, дори и без публика

Шампионът в тежка категория на Световната боксова асоциация (WBA), Световната боксова организация (WBO) и Международната боксова федерация (IBF) Антъни Джошуа е подготвен да се откаже от голям хонорар, стига мачът му против притежателя на купата на Световния боксов съвет (WBC) Тайсън Фюри да стане действителност.В сегашната обстановка сходен напълно английски конфликт би определил абсолютния международен първенец в тежка категория.

”Ако Еди Хърн (б.а. - промоутърът на Джошуа) ми каже, че може да уреди мач с Тайсън Фюри, даже без аудитория, ще се съглася. Ако не го създадем в този момент, не мисля, че Фюри още веднъж ще е в тази позиция, когато всичко отмине и разрешат събиранията в огромни зали. А в този момент имаме тази опция! 100% ще се боксирам, даже да ми платят с 8 млн. $ по-малко. Веднага бих сграбчил тази опция!”, съобщи Джошуа пред платформата DAZN.

Преди да се изправи против Фюри, Джошуа би трябвало да пази своята купа на IBF в мач против наложителния кандидат Кубрат Пулев. Срещата беше декларирана за 20 юни, само че по-късно анулирана за неопределен срок.Самият Пулев изрично съобщи, че би се боксирал с британеца и пред празни трибуни, само че тогава Еди Хърн изключи сходна опция.

Фюри пък би трябвало да се изправи в трети мач против Дионтей Уайлдър. Той е плануван за края на 2020 година

“Ще е добре и Пулев, и Уайлдър да правят отстъпка реда си и да предложим на света мача, за който всички мечтаят. Жалко, че в този момент съм под карантина и би трябвало да изчакам. Но това ще бъде нещо историческо и се сготвям тъкмо за мач с Фюри”, съобщи още Джошуа.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР